17
Τρι, Σεπ

«COVID-19: διεθνείς εμπειρίες και προβληματισμοί πάνω στην εκπαίδευση ενηλίκων»: Τηλεδιάλεξη ΜΠΣ «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

Τις προκλήσεις, αλλά και τις σημαντικές ευκαιρίες που επέφερε η πανδημία του COVID-19 στον κόσμο της τυπικής και άτυπης μάθησης, αλλά κυρίως στην εκπαίδευση ενηλίκων, με την αναγκαία, απότομη και μαζική στροφή σε ψηφιακές τεχνολογίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης πραγματεύεται σε τηλεδιάλεξη την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 στις 19:00 ο Δρ. Ανδρέας Κόλλιας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η τηλεδιάλεξη με τίτλο «COVID-19: διεθνείς εμπειρίες και προβληματισμοί πάνω στην εκπαίδευση ενηλίκων», την οποία διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», θα μεταδίδεται διαδικτυακά, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους, στον σύνδεσμο τηλεπαρακολούθησης https://bit.ly/37jwQnY.

Η τρέχουσα υγειονομική κρίση προκάλεσε μια πρωτόγνωρη διατάραξη στην καθημερινή εργασία και ζωή εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών. Η ‘αναγκαστική’ στροφή σε μεθόδους τηλε-εργασίας και σε μεθοδολογίες εξ αποστάσεως διδασκαλίας σε όλες τις μορφές της εκπαίδευσης (τυπική – μη τυπική - άτυπη) αποτέλεσε τεράστια πρόκληση για το κράτος, τους εργοδότες, τους εργαζομένους, τους παρόχους εκπαίδευσης και κατάρτισης, τους φοιτητές και εκπαιδευομένους και τις οικογένειές τους. O Δρ. Κόλλιας θα αναλύσει στην τηλεδιάλεξή του τα κύρια ζητήματα που αναδύονται μέσα από την πανδημία για την εκπαίδευση ενηλίκων και πώς αυτά μπορεί να νοηματοδοτούνται σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο. Παράλληλα, εξετάζοντας τις εμπειρίες μας από την πανδημία, θα συζητήσει με το κοινό για τις αξίες, τους προσανατολισμούς, τις στρατηγικές και τις καθημερινές πρακτικές που ενδέχεται να συμβάλουν στη διεύρυνση της συμμετοχής των ενηλίκων στην εκπαίδευση με τρόπο κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο.


 

Ο Ανδρέας Κόλλιας είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε επί σειρά ετών Μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και στο Erasmus Mundus International Master «Adult Education for Social Change». Έχει πολυετή ερευνητική και διδακτική εμπειρία στο πεδίο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πράξη.