Sidebar

20
Σαβ, Απρ

«Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ»: «Ο Θάνατος του Εμποράκου» του Άρθουρ Μίλλερ

Το έργο «Ο Θάνατος του Εμποράκου», το οποίο χάρισε στον Αμερικανό δραματουργό και θεατρικό συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ το βραβείο Πούλιτζερ, παρουσιάζει «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ» τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 στις 20.00. Εισηγητής στην τηλεδιάλεξη είναι ο ακαδημαϊκός, φιλόλογος και θεατρολόγος Δρ. Γεώργιος Κράιας, διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η τηλεδιάλεξη θα μεταδοθεί ζωντανά, με ελεύθερη ανοιχτή πρόσβαση σε όλους, μέσα από τα εργαλεία τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://bit.ly/3dLtWek.

«Ο Θάνατος του Εμποράκου» αποτελεί ένα από τα κορυφαία δείγματα πολιτικού ρεαλισμού. Εβδομήντα ένα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του, το έργο του Άρθουρ Μίλλερ παραμένει καυστική υπενθύμιση της σκληρότητας του κυρίαρχου οικονομικού μοντέλου και της υλιστικής κοινωνίας. Βασικός πρωταγωνιστής είναι ένας «καθημερινός» άνθρωπος, ένας πλανόδιος πλασιέ, ο Γουίλι Λόμαν, ο οποίος με το πέρασμα των χρόνων αρχίζει να δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της δουλειάς του. Βρίσκεται έτσι αντιμέτωπος με την απόλυση, αφού η μειωμένη παραγωγικότητά του δεν είναι πλέον ‘συμφέρουσα’ για το σύστημα που τον εργοδοτεί. Όταν η οικογενειακή του ισορροπία αρχίζει επίσης να καταρρέει, προσπαθεί να κατανοήσει τι πάει στραβά και παλεύει να πείσει όσους τον αμφισβητούν, αλλά κυρίως τον ίδιο του τον εαυτό, ότι οι ιδέες, το αξιακό του σύστημα, η ζωή και οι επιλογές του θα δικαιωθούν.


Τον κύκλο τηλεδιαλέξεων για τη νεότερη και σύγχρονη δραματουργία με τον γενικό τίτλο «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ» διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές». Η Σειρά επιδιώκει να φέρει σε επαφή το ευρύ κοινό και τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου με μια πλειάδα έργων-σταθμών του παγκοσμίου θεάτρου και να παρουσιάσει τις βασικές ερμηνευτικές γραμμές τους. Θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα μεταξύ 6 Απριλίου και 8 Ιουνίου 2020 από 20:00 ως 21:00.