Sidebar

19
Παρ, Απρ

Covid19: Επικοινωνία, κατ' εξαίρεση | Σειρά podcasts : Λ. Βατικιώτης w Δ. Πάνος

Στον κύκλο συζητήσεων με ειδικό τίτλο «COVID-19: μένουμε εν οίκω δημοσιογραφούμε εν δήμω!», την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 στις 20.00, ο Λεωνίδας Βατικιώτης, δημοσιογράφος, οικονομολόγος και διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), συζητά με τον Διονύση Πάνο, Επίκουρο Καθηγητή Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας.

Ο Διονύσης Πάνος θα αναλύσει την επικοινωνία όπως αναπτύχθηκε από κρατικούς φορείς, Μέσα Ενημέρωσης και άλλες πηγές την περίοδο της πανδημίας. Θα σχολιάσει επιτυχημένες και αποτυχημένες πρακτικές από τον ελλαδικό και υπόλοιπο κόσμο και τα συμπεράσματα που εξάγονται για την ικανότητα διαχείρισης κρίσεων σε περιόδους έκτακτης ανάγκης.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση και κάντε τις δικές σας παρεμβάσεις και ερωτήματα, αφού συνδεθείτε στις 20:00 στο εργαλείο Blackboard Ultra στο link: https://bit.ly/2yjRhUg  

 

Η σειρά των συζητήσεων, που θα αναρτηθεί σε μορφή video podcasts μέσω των YouTube Channels του ΑΠΚΥ και του περιοδικού «δημοσιογραφία» εντάσσεται στον κύκλο συζητήσεων με επιστήμονες κι επαγγελματίες της επικοινωνίας και δημοσιογραφίας, υπό τον γενικό τίτλο «COVID19: Επικοινωνία, κατ’ εξαίρεση». Οι διαλέξεις οργανώνονται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και το περιοδικό «δημοσιογραφία», στο πλαίσιο των απροσδόκητων δεδομένων που έφερε στη ζωή μας ο νέος κορονοϊός Covid-19.


Βιογραφικά συντελεστών

Λεωνίδας Βατικιώτης

Απόφοιτος του Τμήματος Στατιστικής κι Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και Διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου (2008). Εργάζεται ως δημοσιογράφος – αναλυτής από το 1991 με ειδίκευση σε θέματα οικονομίας και διεθνών θεμάτων. Από το 2017 είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού Δημοσιογραφία, που εκδίδεται από το Advanced Media Institute και τις Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις υπό την αιγίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει επιμεληθεί επιστημονικά και είχε τη δημοσιογραφική έρευνα σε βραβευμένα ντοκιμαντέρ, ενώ έχει μεταφράσει στα ελληνικά οικονομικά βιβλία. Από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία».

Διονύσης Πάνος

Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος, Μεταπτυχιακού και Προπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στα Μέσα και την Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος Πτυχίου Νομικής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η πρόσφατη έρευνά του σχετίζεται με τα Social Media και τη Διαδικτυακή Επικοινωνία, τα Μέσα και την Τρομοκρατία και τις Σπουδές Μνήμης σε τεχνολογικά διαμεσολαβημένα περιβάλλοντα επικοινωνίας. Έχει, επίσης, εκτεταμένη εμπειρία στον χώρο της Πολιτικής Επικοινωνίας. Συμμετέχει ως επικεφαλής ερευνητής στα Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα HORIZON2020 «RE-PAST» και «CO-INFORM».