Sidebar

24
Τετ, Απρ

ΨΗΔ701B: Μεταπτυχιακή Διατριβή II

  • Κωδικός / Course Code: ΨΗΔ701B
  • ECTS: 15
  • Τρόποι Αξιολόγησης / Assessment:

    -

  • Διάρκεια Φοίτησης/ Length of Study: Εξαμηνιαία (εαρινό ή χειμερινό)/ Semi-annual (Fall or Spring)
  • Κόστος/ Tuition Fees: 900 ευρώ
  • Επίπεδο Σπουδών/ Level: Μεταπτυχιακό/ Postgraduate
  • Αναλυτική πληροφόρηση: DigitalDramaTh701B.gr.pdf

Η Μεταπτυχιακή Διατριβή είναι υποχρεωτική και συμβάλλει στην εμβάθυνση της έρευνας σχετικά με τα γνωστικά αντικείμενα του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών και στην απόκτηση περαιτέρω εμπεριστατωμένων γνώσεων του φοιτητή στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο που επέλεξε.Η Μεταπτυχιακή Διατριβή είναι υποχρεωτική και συμβάλλει στην εμβάθυνση της έρευνας σχετικά με τα γνωστικά αντικείμενα του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών και στην απόκτηση περαιτέρω εμπεριστατωμένων γνώσεων του φοιτητή στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο που επέλεξε.

Η επιλογή θέματος και διδάσκοντα είναι ισότιμη σε κάθε μία από τις τέσσερις υποχρεωτικές Θεματικές Ενότητες. Η πρόταση του φοιτητή πρέπει να γίνει αποδεκτή από ένα μέλος του διδακτικού προσωπικού του Προγράμματος, ο οποίος συμφωνεί να υπηρετήσει ως επιβλέπων καθηγητής του φοιτητή. Εναλλακτικά, οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν από τα θέματα διατριβής που προτείνονται από τους καθηγητές του Προγράμματος.

Οι διατριβές ολοκληρώνονται και αξιολογούνται από μια τριμελή επιτροπή. Το Πρόγραμμα διοργανώνει δημόσιες παρουσιάσεις των διατριβών στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου. Η Μεταπτυχιακή Διατριβή έχει συνολική έκταση 12.000-15.000 λέξεων και αποτιμάται με 30 μονάδες ECTS.

Κατά το δεύτερο μέρος εκπόνησης της διατριβής μάστερ (3ο εξάμηνο σπουδών) ολοκληρώνεται η έρευνα και η συγγραφή της διατριβής. Ένα μήνα πριν το τέλος του εξαμήνου ο φοιτητής υποβάλλει το κείμενο της διατριβής στην τριμελή επιτροπή. Ο επιβλέπων και τα δυο μέλη της επιτροπής κρίνουν εάν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα σύμφωνα με τα απαιτούμενα επιστημονικά κριτήρια. Αναλόγως τα μέλη υποδεικνύουν βελτιώσεις και διορθώσεις στο κείμενο. Εφόσον η διατριβή του φοιτητή ανταποκρίνεται στις πιο πάνω προϋποθέσεις, η τριμελής επιτροπή ελέγχει εάν η διατριβή έχει επίσης ακολουθήσει τις «Οδηγίες για την εκπόνηση Μεταπτυχιακών Διατριβών» του ΑΠΚΥ και τους κανονισμούς του ΑΠΚΥ όπως αυτοί διατυπώνονται στο έντυπο «Εσωτερικοί Κανονισμοί Σπουδών».

Ταυτόχρονα η τριμελής επιτροπή αποφασίζει εάν ο φοιτητής είναι έτοιμος να προχωρήσει στη διαδικασία υποστήριξης της διατριβής του και, έτσι, να ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών του.