Διδακτορικά ΣΘΕΕ - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Open University of Cyprus
25
Τετ, Μάι

Τα προσφερόμενα Διδακτορικά Προγράμματα της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών (ΣΘΕΕ), με έναρξη φοίτησης το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, είναι τα ακόλουθα: 

 

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Διδακτορικών Προγραμμάτων ΣΘΕΕ : Σταύρου Σταύρος, Καθηγητής, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.00357-22411965

 

Επιπρόσθετα, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», προσφέρει στους φοιτητές/τριες όλων των προγραμμάτων σπουδών του, την προαιρετική και δωρεάν Θεματική Ενότητα «Τοποθέτηση Φοιτητών στον Επιχειρηματικό Κόσμο», η οποία αποσκοπεί στην απόκτηση επιδοτούμενης επαγγελματικής εμπειρίας στο αντικείμενο σπουδών τους, μέσω τοποθέτησης σε φορέα που εδράζει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

O/η κάθε φοιτητής/τρια μπορεί να εγγραφεί προαιρετικά, έως δύο φορές, στη δωρεάν Θ.Ε. «Τοποθέτηση Φοιτητών στον Επιχειρηματικό Κόσμο», η οποία αποτιμάται με 5 ECTS: 

ΔΚΣΘΕΕ896 - Τοποθέτηση Φοιτητών στον Επιχειρηματικό Κόσμο (1η τοποθέτηση)

ΔΚΣΘΕΕ897 - Τοποθέτηση Φοιτητών στον Επιχειρηματικό Κόσμο (2η τοποθέτηση)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε επικοινωνώντας με το Γραφείο Διασύνδεσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου εδώ.

 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Η Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστήμων προκηρύσσει αριθμό διδακτορικών υποτροφιών στα γνωστικά αντικείμενα:

(α) Κυβερνοασφάλεια ή/και Ασύρματες Επικοινωνίες

(β) Χημική Μηχανική ή/και Μηχανική Περιβάλλοντος

(γ) Human-Data Interaction and/or Ethics in Data Science

Οι υποτροφίες χρηματοδοτούνται από κονδύλια που διατίθενται για την υλοποίηση ερευνητικών  δραστηριοτήτων (κατηγορίες ΙΙ ή/και ΙΙΙ - πολιτική χορήγησης υποτροφιών του ΑΠΚΥ). Τις υποτροφίες μπορούν να διεκδικήσουν υφιστάμενοι και νεοεισερχόμενοι υποψήφιοι διδάκτορες  της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστήμων του ΑΠΚΥ, που το ερευνητικό τους γνωστικό αντικείμενο εμπίπτει στα πιο πάνω.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι τη Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 τα πιο κάτω στοιχεία στη Γραμματεία της Σχολής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., στην ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα:

(1) Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

(2) Το ερευνητικό γνωστικό αντικείμενο που τους αφορά, (α) ή (β) ή (γ), και σύντομη περιγραφή των ερευνητικών δραστηριοτήτων που προτείνουν να εκτελέσουν (μέχρι 1500 λέξεις)

(3) Σύντομη περιγραφή / ανάλυση, πως οι προτεινόμενες ερευνητικές τους δραστηριότητες ενισχύουν / θα ενισχύσουν την αριστεία  (ερευνητική τους περιοχή, το ΑΠΚΥ, τη βιομηχανία, και την κοινωνία) (μέχρι 1500 λέξεις)

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από προβλεπόμενη ειδική τριμελή επιτροπή. Σε περίπτωση που αίτηση αξιολογηθεί θετικά, η επιτροπή θα προτείνει τη διάρκεια και το ύψος της υποτροφίας βασισμένη στην αξιολόγηση της.

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα δίδακτρα για τα διδακτορικά προγράμματα ανέρχονται σε €675 ανά εξάμηνο για τα πρώτα έξι (6) εξάμηνα. Σε περίπτωση που η φοίτηση έχει μεγαλύτερη διάρκεια, τότε ισχύει το ακόλουθο: για τα πρώτα τέσσερα (4) και τα δύο (2) τελευταία εξάμηνα, το κόστος ανέρχεται σε €675 ανά εξάμηνο και για τα υπόλοιπα, ενδιάμεσα εξάμηνα, το κόστος ανέρχεται σε €337,50 ανά εξάμηνοΓια τη «Συγγραφή Επιστημονικών Εργασιών (ΔΧΧΧ796)» και τη «Μεθοδολογία της Έρευνας (ΔΧΧΧΧ795)», οι οποίες είναι υποχρεωτικές κατά την έναρξη της φοίτησης, δεν καταβάλλονται δίδακτρα.

Σε ό,τι αφορά στην παραχώρηση εκπτώσεων και τη χορήγηση υποτροφιών, ακολουθείται η ευρύτερη πολιτική του Πανεπιστημίου.

 

Εσωτερικοί αναθεωρημένοι Κανονισμοί Διδακτορικών Σπουδών

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΔΟΧΗΣ

Οι αιτήσεις εισδοχής υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά:
Αιτήσεις Ελλ χωρίς ημερομηνία

Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, με έναρξη φοίτησης τον Σεπτέμβριο του 2022, οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων είναι: 24 Φεβρουαρίου - 24 Μαΐου 2022.

 

Πρόσφατες Διδακτορικές Διατριβές όλων των Σχολών του ΑΠΚΥ

 

Πληροφορίες:

Γραμματεία ΣΘΕΕ

Προδρόμου Μαριάννα  (Γραμματειακός Λειτουργός), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλ. 00357-22411651