27
Σαβ, Απρ

Μάρτιος 2024: «Μήνας Σταδιοδρομίας» Φοιτητών και Αποφοίτων ΑΠΚΥ

Ο Τομέας Φοιτητικής Ανάπτυξης και Αποφοίτων της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, με στόχο την περαιτέρω επαγγελματική ανάπτυξη και σταδιοδρομία των φοιτητών/τριών και αποφοίτων του, καθώς και τη διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, εγκαινιάζει τον θεσμό του «Μήνα Σταδιοδρομίας».

Καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα Μαρτίου 2024, φοιτητές και απόφοιτοι ΑΠΚΥ έχουν την αποκλειστική ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια και ημερίδες ενημέρωσης σταδιοδρομίας.

Ο εν λόγω θεσμός, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα «Career Coaching» που υλοποιείται για 2η φορά κατά το τρέχον εξάμηνο, τις ευκαιρίες τοποθέτησης φοιτητών για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, καθώς και τις υπηρεσίες ψυχολογικής και συμβουλευτικής στήριξης που προσφέρει το ΑΠΚΥ, αποτελούν την έμπρακτη δέσμευση του Πανεπιστημίου για παροχή ποιοτικής και διά βίου καθοδήγησης και υποστήριξης των φοιτητών και αποφοίτων του σε ακαδημαϊκό, προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Οι δράσεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα του Μήνα Σταδιοδρομίας (Μάρτιος 2024) προσφέρονται αποκλειστικά για τους φοιτητές και τους απόφοιτους του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.


 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ [PDF]

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024,  17.30 – 20.30 | Εγγραφές μέχρι τις 3/3/2024 εδώ

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία της πλατφόρμας Europass, να ετοιμάσουν Βιογραφικό Σημείωμα Europass και Συνοδευτική Επιστολή και θα μάθουν τεχνικές για μια επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας.

Εκπαιδεύτρια: Aννίτα Πέτρου, Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαιδευτική Ψυχολόγος

 

  • Ενημερωτική Ημερίδα Φοιτητών «Ευκαιρίες απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας κατά τη διάρκεια των σπουδών»

       Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 17.00 – 18.00 | Εγγραφές μέχρι τις 17/3/2024 εδώ

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Γραφείο Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με την ευκαιρία της έναρξης της περιόδου αιτήσεων συμμετοχής σε τοποθέτηση για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας κατά το Χειμερινό Εξάμηνο 2024.

Περισσότερες πληροφορίες και τα στοιχεία επικοινωνίας του Γραφείου, μπορούν να βρεθούν εδώ

 

  • Διαδικτυακό Εργαστήριο «Συγκέντρωση: Το Κλειδί στην Επιτυχία!»

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024, 17.00 – 18.00 | Εγγραφές μέχρι τις 18/3/2024 εδώ

Ποιοι είναι οι λόγοι που μας αποσπούν από τους στόχους μας και πώς μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι με πρακτικές συμβουλές, καθώς αποκαλύπτουμε πώς η συγκέντρωση μπορεί να ανοίξει τον δρόμο προς την επίτευξη των φιλοδοξιών μας.

Εκπαιδεύτρια: Μαρία Ευαγγέλου, Professional Coach AC – Personal & Professional Coach, FCCA, HRDA Trainer

 

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024, 17.30 – 20.30 | Εγγραφές μέχρι τις 25/3/2024 εδώ

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αυτοαξιολόγηση, τη διάγνωση και βελτίωση των οριζόντιων δεξιοτήτων τους, όπως είναι η αποτελεσματική επικοινωνία, η ευελιξία, η προσαρμοστικότητα, η ομαδικότητα, η αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων, κλπ.

Εκπαιδεύτρια: Aννίτα Πέτρου, Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαιδευτική Ψυχολόγος


Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα σεμινάρια και τα εργαστήρια μπορείτε να επικοινωνείτε με: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  | +357 22411713

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις ευκαιρίες απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας φοιτητών μπορείτε να επικοινωνείτε με: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | +35722411941/3


***********************************************************************************************************

Με πυξίδα την ολιστική καθοδήγηση και υποστήριξη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ο Τομέας Φοιτητικής Ανάπτυξης και Αποφοίτων της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, διοργανώνει και κύκλο «ανοικτών» διαδικτυακών σεμιναρίων συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης. Το πρόγραμμα των σεμιναρίων και περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμα εδώ.