27
Σαβ, Απρ

Διαδικτυακό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης: «Βιολογικοί Παράγοντες Κινδύνου και Έλεγχος Λοιμώξεων στον Χώρο Εργασίας»

Η ανάγκη κατάρτισης των ιατρών, νοσηλευτών, φαρμακοποιών, άλλων επαγγελματιών υγείας, καθώς και λειτουργών ασφάλειας σε θέματα που αφορούν βιολογικούς παράγοντες κινδύνου σε χώρους εργασίας, καθίσταται επιτακτική, δεδομένης της πρόσφατης πανδημίας και του κινδύνου εμφάνισης νέων υγειονομικών προκλήσεων. Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), εξειδικευμένο στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για συνεχή επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού, προσφέρει Διαδικτυακό Πρόγραμμα Κατάρτισης με θέμα: «Βιολογικοί Παράγοντες Κινδύνου και Έλεγχος Λοιμώξεων στον Χώρο Εργασίας», το οποίο επιχορηγείται από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στόχος του Προγράμματος, το οποίο παρέχει οκτώ (8) ώρες κατάρτισης σε δύο (2) ημέρες, 28 και 29 Μαρτίου 2024, είναι αφενός η επιμόρφωση των συμμετεχόντων στην αναγνώριση και καταγραφή των δυνητικών ή πραγματικών  βιολογικών παραγόντων κινδύνου στους χώρους εργασίας, αφετέρου η κατάρτισή τους σε θέματα πρόληψης και ελέγχου με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης κατάλληλων πολιτικών υγείας στους χώρους εργασίας.

Το διαδικτυακό πρόγραμμα προσφέρεται από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΜΑ).


 Εγγραφή:

Απαιτείται προ-εγγραφή εδώ: https://forms.office.com/e/PEiZgCjC2S ως τις 20/03/2024.

Για Δικαιούχους της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε €100 (αρχικό κόστος €260 μείον επιχορήγηση ύψους €160). Το επιχορηγημένο Πρόγραμμα απευθύνεται σε Ιατρούς, Νοσηλευτές, Φαρμακοποιούς και Επαγγελματίες Υγείας, καθώς και σε Λειτουργούς Ασφάλειας επιχειρήσεων και οργανισμών, ιδιωτικών και δημόσιων νοσηλευτηρίων, κέντρων υγείας και άλλων χώρων παροχής φροντίδας υγείας.  

Μη Δικαιούχοι της ΑνΑΔ δύναται να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή και παρακολούθηση του Προγράμματος με κόστος συμμετοχής €260, πλέον ΦΠΑ.

Φοιτητές και απόφοιτοι του ΑΠΚΥ δικαιούνται 30% έκπτωση στο κόστος συμμετοχής. Η έκπτωση εφαρμόζεται στο αρχικό κόστος και έπειτα υπολογίζεται ο ΦΠΑ (19%). Για το εν λόγω Πρόγραμμα κατάρτισης, το κόστος συμμετοχής μετά την έκπτωση ανέρχεται σε €182 και καταβάλλεται €35 ΦΠΑ (19%), επομένως το τελικό κόστος συμμετοχής ανέχεται στα €217.

Οι άνεργοι που πληρούν τις προδιαγραφές  σχετικά με το κοινό που απευθύνεται  το πρόγραμμα, μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν πλήρως επιχορηγούμενοι από την ΑνΑΔ.

 

 Πρόγραμμα Κατάρτισης:

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 09:00 - 13:15

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 09:00 - 13:15

Εκπαιδευτής στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης είναι ο Δρ Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και Ιατρός Εργασίας.


Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στα Προγράμματα Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης που προσφέρει το ΚΕΔΜΑ μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του ή να επικοινωνήσετε στην  ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο (+357) 22411698.

 

 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑΔ

Εργοδότες οι οποίοι δυνητικά μπορούν να λάβουν επιχορήγηση από την ΑνΑΔ

(α) Κάθε οντότητα, ανεξαρτήτως του νομικού καθεστώτος της, πρέπει να είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως εργοδότης και να δραστηριοποιείται σε περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

 (β) Ο εργοδότης πρέπει να καταβάλλει το καθορισμένο τέλος στο Ταμείο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού για τους εργοδοτουμένους του που προτείνει να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης στο πλαίσιο του Σχεδίου.

 (γ) Ο εργοδότης μπορεί να είναι αυτοτελώς εργαζόμενος και να συμμετάσχει στο Σχέδιο για την κατάρτιση εργοδοτουμένων του, όχι όμως για την προσωπική κατάρτισή του, διότι δεν καταβάλλει τέλος στο Ταμείο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού για τον εαυτό του.

(δ) Οι εργοδοτούμενοι του οργανισμού πρέπει να εργάζονται σε μορφή πλήρους απασχόλησης.

(ε) Το εργασιακό προφίλ των συμμετεχόντων πρέπει να ταιριάζει με την περιγραφή υποψηφίου για συμμετοχή έτσι όπως παρουσιάζεται στο επιμέρους Πρόγραμμα Επιμόρφωσης.