09
Πεμ, Μάι

2η Εθνική Έρευνα CYGraduates Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου

1

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Γραφείο Αποφοίτων του υποστηρίζει την έρευνα "CYGraduates* του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, η οποία αποσκοπεί στη συλλογή δεδομένων για τις εμπειρίες των Κύπριων και Ευρωπαίων αποφοίτων κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και τον αντίκτυπο των εμπειριών αυτών στην επαγγελματική τους πορεία, αλλά και στη ζωή τους ως Ευρωπαίοι πολίτες. Η Εθνική Έρευνα Παρακολούθησης Αποφοίτων συλλέγει δεδομένα για τις εμπειρίες αποφοίτων σχετικά με τις σπουδές τους σε Κυπριακά Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης και για τον αντίκτυπο των εμπειριών αυτών στην επαγγελματική τους πορεία. Αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης των αποφοίτων καθώς και στη διασύνδεση μεταξύ της Ανώτερης Εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας στην Κύπρο.

Στόχοι της έρευνας:

  • Η μείωση των αναντιστοιχιών ανάμεσα σε προσφορά και ζήτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και προσόντων.
  • Η βελτίωση της διασύνδεσης του Εκπαιδευτικού Συστήματος με την αγορά εργασίας.

Ποιος/α έχει δικαίωμα συμμετοχής;

Στον συγκεκριμένο 2o κύκλο συλλογής δεδομένων συμμετέχουν οι απόφοιτοι/ες των ακαδημαϊκών ετών 2017-2018 ή/και 2022-2022.

Τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024 θα γίνεται η συλλογή των δεδομένων μέσω ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου απαιτείται ο προσωπικός κωδικός πρόσβασης, ο οποίος έχει αποσταλεί στους/στις συγκατατιθέμενους αποφοίτους/ες των πιο πάνω ακαδημαϊκών ετών.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συγκατατεθείτε για να συμμετάσχετε στην έρευνα ή να σας αποσταλεί εκ νέου ο μοναδικός κωδικός σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Αποφοίτων του ΑΠΚΥ στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο +357 22411713.

Γιατί να συμμετάσχεις στην έρευνα;

Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική, αλλά πολύ σημαντική για την εξαγωγή αποτελεσμάτων που μπορούν να οδηγήσουν στον σχεδιασμό πολιτικών με στόχο τη βελτίωση της διασύνδεσης του Εκπαιδευτικού Συστήματος με την αγορά εργασίας σε εθνικό επίπεδο.

Με την ολοκλήρωση της συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα δώρο (έκπτωση 15% σε αγορές από τη διαδικτυακή πλατφόρμα MODE& του ομίλου εταιρειών Voici La Mode) και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε κλήρωση για να κερδίσουν μεγαλύτερα δώρα (αεροπορικό εισιτήριο, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, δωροεπιταγές).

Οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμες και απολύτως εμπιστευτικές.

 

banner4


  • Η έρευνα CyGraduates αποσκοπεί να παρέχει δεδομένα σε διαχρονική βάση για την είσοδο των αποφοίτων Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου στην αγορά εργασίας, τις εμπειρίες φοίτησής τους, τις δεξιότητες που απέκτησαν καθώς και για τη διασύνδεση των Προγραμμάτων Σπουδών Ανώτερης Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Στη βάση των αποτελεσμάτων της έρευνας, τα Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης θα είναι σε θέση να αναθεωρήσουν το περιεχόμενο και τη διδακτική μεθοδολογία υφιστάμενων Προγραμμάτων Σπουδών αλλά και να προσφέρουν νέα Προγράμματα Σπουδών, ώστε οι απόφοιτοι/ες να διαθέτουν γνώσεις και δεξιότητες που απαιτεί η αγορά εργασίας. Τα προκαταρτικά αποτελέσματα του πρώτου κύκλου της εν λόγω έρευνας έχουν ήδη δημοσιευθεί με ανοικτή πρόσβαση στον σύνδεσμο https://skilltracking.highereducation.ac.cy/reports/