08
Τετ, Μάι

Διαδικτυακό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης: «Τεχνητή Νοημοσύνη (Τ.Ν.) και άλλα Σύγχρονα Τεχνολογικά Εργαλεία για Αύξηση Παραγωγικότητας»

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και ειδικά της Τεχνητής Νοημοσύνης (Τ.Ν.) φέρνει στο προσκήνιο τη συζήτηση για τις πιθανές εφαρμογές και τις επιπτώσεις της στην αγορά εργασίας. Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), εξειδικευμένο στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προσφέρει Διαδικτυακό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη (Τ.Ν.) και άλλα Σύγχρονα Τεχνολογικά Εργαλεία για Αύξηση Παραγωγικότητας», το οποίο επιχορηγείται από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στόχος του Προγράμματος, το οποίο παρέχει 21 ώρες κατάρτισης σε τρεις (3) ημέρες, 21, 22 και 28 Φεβρουαρίου 2024, είναι η καλλιέργεια θετικών στάσεων απέναντι στη χρησιμότητα της εφαρμογής σύγχρονων τεχνολογιών εργαλείων, όπως εργαλείων που βασίζονται στην Τ.Ν., καθώς και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων για τη χρήση τους με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας σε διαφορετικά επαγγελματικά πεδία.

Το διαδικτυακό πρόγραμμα προσφέρεται από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΜΑ).

 Εγγραφή:

Απαιτείται προ-εγγραφή, εδώ https://forms.office.com/e/SHbGT4jf6r, ως τις 15/02/2024.

Για Δικαιούχους της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε €210 (αρχικό κόστος €630 μείον η επιχορήγηση ύψους €420). Το επιχορηγημένο Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Λειτουργούς εταιρειών τμημάτων Μάρκετινγκ.
  • Λειτουργούς εταιρειών τμημάτων Επικοινωνίας, δημιουργίας και επεξεργασίας κειμένου.
  • Managers, παραγωγούς οπτικοακουστικού υλικού, γραφίστες, εκπαιδευτικούς, αναλυτές τάσεων αγοράς, αναλυτές δεδομένων, δημοσιογράφους, μεταφραστές, πωλητές, συγγραφείς, εκδότες και  εργαζόμενους σε σώματα ασφαλείας.

Μη Δικαιούχοι της ΑνΑΔ δύναται να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή και παρακολούθηση του Προγράμματος με κόστος συμμετοχής €630, πλέον ΦΠΑ.

Φοιτητές και απόφοιτοι του ΑΠΚΥ δικαιούνται 30% έκπτωση στο κόστος συμμετοχής. Η έκπτωση εφαρμόζεται στο αρχικό κόστος (€630) και έπειτα υπολογίζεται ο ΦΠΑ (19%).

 

 Πρόγραμμα Κατάρτισης:

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 08:30 - 16:15

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 08:30 - 16:15

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 08:30 - 15:30


Εκπαιδευτές στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης είναι οι Δρ Κωνσταντίνος Τσαγκαρίδης, Δρ Ελισάβετ Κιούρτη και Δρ Άγγελος Κωνσταντίνου, μέλη Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και Ακαδημαϊκοί Σύμβουλοι των τριών Σχολών του (Θετικές και Εφαρμοσμένες Επιστήμες, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Οικονομικές Επιστήμες και Διοίκηση). Ο Δρ. Κ. Τσαγκαρίδης είναι επιστήμονας με εκτεταμένη ερευνητική εμπειρία στον τομέα της Γνωστικής Νευροψυχολογίας και η μελέτη του εστιάζει στην ανθρώπινη και τεχνητή νόηση. Η Δρ. Ε. Κιούρτη είναι ακαδημαϊκός και ερευνήτρια στον τομέα αναδυόμενων τεχνολογιών για την κοινωνία και την εκπαίδευση. Ο Δρ. Α. Κωνσταντίνου είναι ερευνητής σε αστυνομικά και εγκληματολογικά θέματα με εκτενή εμπειρία σε εργαλεία και μεθόδους ανάλυσης και απεικόνισης δεδομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στα Προγράμματα Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης που προσφέρει το ΚΕΔΜΑ μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του ή να επικοινωνήσετε στην  ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο (+357) 22411698.

 

 

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ 

Κωνσταντίνος Τσαγκαρίδης

Ο Δρ Κωνσταντίνος Τσαγκαρίδης (PhD, MSc) είναι επιστήμονας με εκτεταμένη ερευνητική εμπειρία στον τομέα της Γνωστικής Νευροψυχολογίας και η μελέτη του εστιάζει στην ανθρώπινη και τεχνητή νόηση. Έχει σπουδάσει με υποτροφία του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας) στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Έχει εργαστεί ως πανεπιστημιακός καθηγητής και ερευνητής για περισσότερο από μια δεκαετία σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κύπρου και την Ελλάδος. Επί του παρόντος εργάζεται ως διδάσκων Γνωστικής Νευροψυχολογίας και Ακαδημαϊκός Σύμβουλος στη Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει εκπαιδεύσει και καθοδηγήσει εκατοντάδες φοιτητές διαφόρων ηλικιών, υπόβαθρων και εθνικοτήτων. Είναι μέλος επαγγελματικών επιστημονικών φορέων, κατέχει συντακτικούς ρόλους σε εξειδικευμένα επιστημονικά περιοδικά και έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες ερευνητικές μελέτες σε διεθνή περιοδικά.

 

Ελισάβετ Κιούρτη

Η Δρ Ελισάβετ Κιούρτη είναι ακαδημαϊκός και ερευνήτρια στον τομέα αναδυόμενων τεχνολογιών για την κοινωνία και την εκπαίδευση. Κατέχει διδακτορικό, με υποτροφία, στο επιστημονικό πεδίο των Ψηφιακών Περιβαλλόντων και Βιντεοπαιχνιδιών (Πανεπιστήμιο Κύπρου). Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Υπολογιστική Γλωσσολογία (Πανεπιστήμιο Essex) και πτυχίο, με υποτροφία, στην Ελληνική Φιλολογία με ειδίκευση στη Γλωσσολογία (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ενσωμάτωση των ψηφιακών παιχνιδιών και παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας στην εκπαίδευση, στη διεπίδραση των χρηστών σε ψηφιακά περιβάλλοντα (π.χ., Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) και στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης. Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα ερευνητικά προγράμματα ΑugMENTOR, PALM, KoMoLex, GeiaXara, iLearnGreek, Language & Identity, ΙΝGAME, Digital Citizenship, Commix, DigiFolk κλπ. Έχει συγγράψει 6 διδακτικά εγχειρίδια που αφορούν την εκμάθηση γλωσσών με ενσωμάτωση ψηφιακών τεχνολογιών και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στα επιστημονικά περιοδικά. Είναι πρέσβειρα της Κύπρου στο διεθνή οργανισμό Women in Games και οργανώτρια του Global Game Jam Cyprus.

 

Άγγελος Κωνσταντίνου

Ο Δρ Άγγελος Κωνσταντίνου είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου (Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου) στον τομέα της Εγκληματολογίας. Διαθέτει πείρα ως ερευνητής σε αστυνομικά και εγκληματολογικά θέματα. Στο βιογραφικό του έχει ένα σύνολο από προσωπικές δημοσιεύσεις σε έγκριτα ακαδημαϊκά περιοδικά. Οι πιο πρόσφατες του επαγγελματικές εμπειρίες στην Αστυνομία Κύπρου, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου του έδωσαν την ευκαιρία να έχει άμεση τριβή σε εργαλεία και μεθόδους ανάλυσης και απεικόνισης δεδομένων. Μέσω της οπτικοποίησης δεδομένων, δηλαδή «infographics» και «mind mapping», έχει αναλύσει και παρουσιάσει δεδομένα τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ θεματολόγιο κι έχουν υποβληθεί, για σκοπούς πληροφόρησης, στα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Εσωτερικών.

 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑΔ

Εργοδότες οι οποίοι δυνητικά μπορούν να λάβουν επιχορήγηση από την ΑνΑΔ

(α) Κάθε οντότητα, ανεξαρτήτως του νομικού καθεστώτος της, πρέπει να είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως εργοδότης και να δραστηριοποιείται σε περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

 (β) Ο εργοδότης πρέπει να καταβάλλει το καθορισμένο τέλος στο Ταμείο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού για τους εργοδοτουμένους του που προτείνει να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης στο πλαίσιο του Σχεδίου.

 (γ) Ο εργοδότης μπορεί να είναι αυτοτελώς εργαζόμενος και να συμμετάσχει στο Σχέδιο για την κατάρτιση εργοδοτουμένων του, όχι όμως για την προσωπική κατάρτισή του, διότι δεν καταβάλλει τέλος στο Ταμείο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού για τον εαυτό του.

(δ) Οι εργοδοτούμενοι του οργανισμού πρέπει να εργάζονται σε μορφή πλήρους απασχόλησης.

(ε) Το εργασιακό προφίλ των συμμετεχόντων πρέπει να ταιριάζει με την περιγραφή υποψηφίου για συμμετοχή έτσι όπως παρουσιάζεται στο επιμέρους Πρόγραμμα Επιμόρφωσης.