20
Πεμ, Ιουν

Κύκλος δωρεάν ανοικτών διαδικτυακών σεμιναρίων Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης (Εαρινό Εξάμηνο 2023-2024)

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) ανακοινώνει νέο κύκλο δωρεάν ανοικτών διαδικτυακών σεμιναρίων συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης για το Εαρινό Εξάμηνο 2023-2024. Τα διαδικτυακά σεμινάρια είναι ανοικτά σε κάθε ενδιαφερόμενο και στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ. Οι καταγραφές τους θα είναι διαθέσιμες σε μεταγενέστερο χρόνο στο κανάλι του ΑΠΚΥ στο YouTube. Εισηγήτρια είναι η Δρ. Νάταλυ Λούμπα Φιλαρέτου, Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος και συνεργάτιδα του Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΚΥ, που διοργανώνει τον κύκλο των σεμιναρίων.

Η θεματολογία των σεμιναρίων ανανεώνεται με βάση τις ανάγκες της διεθνούς φοιτητικής κοινότητας του ΑΠΚΥ, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, και λαμβάνονται υπόψη τα ενδιαφέροντα του κοινού όπως αυτά εκφράζονται στις 5.000 και πλέον εγγραφές συμμετοχής στα σεμινάρια του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους. Το πρώτο και το τέταρτο σεμινάριο θα προσφερθούν κατ’ αποκλειστικότητα στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΚΥ. Τα ενδιάμεσα δύο σεμινάρια είναι ανοικτά σε κάθε ενδιαφερόμενο, αλλά απαιτείται προ-εγγραφή για την παρακολούθησή τους. Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν τουλάχιστον το 75% της διάρκειας του κάθε σεμιναρίου θα λάβουν Βεβαίωση Ολοκλήρωσης.

O μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά σεμινάριο είναι 500 άτομα. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.


 Πρόγραμμα σεμιναρίων Εαρινού εξαμήνου 2023-2024 (ώρα έναρξης 5.00 μ.μ., διάρκεια 1 ώρα)

  1. Ενίσχυση Παραγωγικότητας | Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 [αποκλειστικά για τη φοιτητική κοινότητα του ΑΠΚΥ]
  2. Πώς επιτυγχάνεται η ευτυχία; | Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024
  3. Burnout: Symptoms, solutions and prevention | Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024
  4. Κοινωνικό άγχος - Πώς το καταπολεμώ; | Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 [αποκλειστικά για τη φοιτητική κοινότητα του ΑΠΚΥ]

Για περισσότερες πληροφορίες και για την χορήγηση βεβαιώσεων ολοκλήρωσης των σεμιναρίων μπορείτε να επικοινωνείτε με: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | +357 22411713

Υπεύθυνη Λειτουργός Τομέα Φοιτητικής Ανάπτυξης & Αποφοίτων της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας: Αθηνά Σκοταρά, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | +357 22411724


Προϋποθέσεις για χορήγηση Βεβαίωσης Ολοκλήρωσης:

  1. Οι συμμετέχοντες/ουσες που θα παρακολουθήσουν τουλάχιστον το 75% της διάρκειας του κάθε σεμιναρίου θα λάβουν αυτόματα και εντός 10 ημερών στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώθηκε κατά την εγγραφή τους, βεβαίωση ολοκλήρωσης.
  2. Κατά τη σύνδεση στα εργαλεία τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ θα πρέπει για σκοπούς ταυτοποίησης να καταχωρηθεί πλήρες ονοματεπώνυμο, όπως αυτό έχει δηλωθεί στη φόρμα εγγραφής εκάστου σεμιναρίου.

  Περιγραφή σεμιναρίων

 

  • Ενίσχυση Παραγωγικότητας | Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024, 17:00 [* αποκλειστικά για τη φοιτητική κοινότητα του ΑΠΚΥ]

Εγγραφή ως 21/01/2024 σε σύνδεσμο που θα σταλεί στους φοιτητές.

Η παραγωγικότητα και η ψυχική υγεία είναι αλληλένδετα και σε αυτό το σεμινάριο μαθαίνουμε πώς και γιατί. Επίσης, θα ενημερωθούμε για στρατηγικές που μπορούμε να επιστρατεύσουμε για να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας και να αξιοποιούμε τον χρόνο μας στον μέγιστο δυνατό βαθμό αποτελεσματικά.


  • Πώς επιτυγχάνεται η ευτυχία; | Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024, 17:00

Εγγραφή ως 11/02/2023 ηλεκτρονικά, εδώ.

Όλοι θέλουμε να είμαστε χαρούμενοι. Τι είναι όμως η ευτυχία και πώς επιτυγχάνεται; Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε ποιες γνωστικές και συμπεριφορικές αλλαγές πρέπει να κάνουμε για να αυξήσουμε τα θετικά συναισθήματα και να ενισχύσουμε την ευεξία στη ζωή μας.


  • Burnout: Symptoms, solutions and prevention | Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024, 17:00 | Tuesday, 12 March 2024, 17:00 (GMT+2)

Εγγραφή ως 10/03/2024 ηλεκτρονικά, εδώ | Register online by 10/03/2024 here

Burnout syndrome affects a significant number of employees and, if left untreated, can interfere with our everyday life, our productivity, and our overall functioning. In this seminar, we will go through the symptoms and the causes and we will analyze how we can prevent and manage it.


  • Κοινωνικό άγχος - Πώς το καταπολεμώ; | Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 17:00 [* αποκλειστικά για τη φοιτητική κοινότητα του ΑΠΚΥ]

Εγγραφή ως 14/04/2024 σε σύνδεσμο που θα σταλεί στους φοιτητές.

Μαθαίνουμε πώς να καταπολεμούμε το κοινωνικό άγχος, το άγχος που εμφανίζεται σε κοινωνικές καταστάσεις και αλληλεπιδράσεις με άλλους ανθρώπους. Στο σεμινάριο αυτό, θα ενημερωθούμε για το τί το προκαλεί και θα λάβουμε χρήσιμες συμβουλές για να το περιορίσουμε και να μπορέσουμε να αναπτύξουμε καλύτερες σχέσεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

 

OnlineCounsellingSeminars FallSemester 2023 2024