28
Τετ, Φεβ

Νέος κύκλος δωρεάν ανοικτών διαδικτυακών σεμιναρίων Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης (Χειμερινό Εξάμηνο 2023)

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) εγκαινιάζει νέο κύκλο δωρεάν ανοικτών διαδικτυακών σεμιναρίων του Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης κατά το τρέχον Χειμερινό Εξάμηνο 2023. Η θεματολογία των σεμιναρίων είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες τόσο της διεθνούς φοιτητικής κοινότητας του ΑΠΚΥ, όσο και της ευρύτερης κοινωνίας, όπως αυτές εκφράστηκαν από τις πέραν των 4.500 εγγραφών συμμετοχής στα σεμινάρια του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους. Τα σεμινάρια (εκτός αν ρητά δηλώνεται διαφορετικά) είναι ανοικτά σε κάθε ενδιαφερόμενο (απαιτείται προεγγραφή), προσφέρονται διαδικτυακά και μεταδίδονται μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ.


 Πρόγραμμα σεμιναρίων Χειμερινού εξαμήνου 2023-2024 (ώρα έναρξης 5.00 μ.μ., διάρκεια 1 ώρα)

 1. Συμβουλές επιτυχίας για εξ αποστάσεως μάθηση | Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 [προσφέρεται αποκλειστικά για τη φοιτητική κοινότητα του ΑΠΚΥ]
 2. Θετική Ψυχολογία: Πώς βλέπω το «ποτήρι μισογεμάτο»; | Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023
 3. Η δύναμη των ορίων | Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023
 4. Κίνητρα μάθησης και συμβουλές επίτευξης στόχων | Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Περισσότερες πληροφορίες: openseminars@ouc.ac.cy | +357 22411713 / 24

Yπεύθυνη Λειτουργός Τομέα Φοιτητικής Ανάπτυξης & Αποφοίτων της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας: Αθηνά Σκοταρά


Προϋποθέσεις για χορήγηση Βεβαίωσης Ολοκλήρωσης:

 1. Οι συμμετέχοντες/ουσες που θα παρακολουθήσουν τουλάχιστον το 75% της διάρκειας του εκάστοτε σεμιναρίου, θα λαμβάνουν βεβαίωση ολοκλήρωσης αυτόματα και εντός 10 ημερών στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώθηκε κατά την εγγραφή τους.
 2. Κατά τη σύνδεση στην Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης θα πρέπει για σκοπούς ταυτοποίησης να καταχωρηθεί πλήρες ονοματεπώνυμο, όπως αυτό έχει δηλωθεί στη φόρμα εγγραφής εκάστου σεμιναρίου.

  Περιγραφή σεμιναρίων

 

 • Συμβουλές επιτυχίας για εξ αποστάσεως μάθηση | Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023, 17:00 [* αποκλειστικά για τη φοιτητική κοινότητα του ΑΠΚΥ]

  * Το σεμινάριο θα προσφερθεί αποκλειστικά στους νεοεισερχόμενους φοιτητές του ΑΠΚΥ και ο σύνδεσμος εγγραφής θα σταλεί στις φοιτητικές ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις για εγγραφή ως 08/10/2023.

H εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και με την τεράστια ευελιξία που προσφέρει δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να σπουδάσουν χωρίς τους περιορισμούς των συμβατικών πανεπιστημίων. Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται στους νεοεισερχόμενους φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου οι οποίοι, ενδεχομένως, έρχονται σε επαφή με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για πρώτη φορά. Θα ενημερωθούν για τις προκλήσεις της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και θα ακούσουν χρήσιμες συμβουλές για ακαδημαϊκή επιτυχία σ’ ένα εξ αποστάσεως πρόγραμμα σπουδών.


 • Θετική Ψυχολογία: Πώς βλέπω το «ποτήρι μισογεμάτο»; | Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023, 17:00

Εγγραφή ως 22/10/2023 μόνο ηλεκτρονικά, εδώ.

Στο εν λόγω σεμινάριο θα γίνει γνωριμία με τον κλάδο της ψυχολογίας που αποσκοπεί στην προώθηση της ευημερίας και της ευζωίας. Η θετική ψυχολογία προσεγγίζει τον άνθρωπο με έναν διαφορετικό τρόπο σε σχέση με την παραδοσιακή ψυχοθεραπεία, εστιάζοντας στις δυνάμεις του κάθε ανθρώπου. Μέσα από αυτό το σεμινάριο θα μάθουν οι συμμετέχοντες πώς να παραμένουν αισιόδοξοι ακόμη και σε δύσκολες περιόδους και πώς να βλέπουν το ποτήρι της ζωής μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. 


 • Η δύναμη των ορίων | Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023, 17:00

Εγγραφή ως 12/11/2023 μόνο ηλεκτρονικά, εδώ.

Τα όρια είναι απαραίτητα για τη σωστή ισορροπία και υγεία της κάθε σχέσης στη ζωή μας. Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλυθεί η σημασία των ορίων και οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα κύρια είδη ορίων και θα μάθουν πώς να θέτουν υγιή όρια στο οικογενειακό, φιλικό, εργασιακό και ακαδημαϊκό τους περιβάλλον. 


 • Κίνητρα μάθησης και συμβουλές επίτευξης στόχων | Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, 17:00

Εγγραφή ως 26/11/2023 μόνο ηλεκτρονικά, εδώ.

Πολλές φορές οι άνθρωποι αδυνατούμε να θέσουμε στόχους για τον εαυτό μας. Άλλες φορές, χάνουμε την ενεργοποίηση να πετύχουμε τους στόχους μας. Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλυθούν οι λόγοι για τους οποίους η στοχοθέτηση δυσκολεύει τους ανθρώπους και θα δοθούν πρακτικές συμβουλές για να τίθενται ρεαλιστικοί στόχοι και να βρίσκουμε την ώθηση να τους κατακτήσουμε. 

 

Thleseminario OnlineCounsellingSeminars FallSemester 2023 2024