20
Πεμ, Ιουν

Ενίσχυση €2,6 εκ. την επόμενη τριετία, είπε ο ΠτΔ στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Tην ενίσχυση του προϋπολογισμού του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με επιπλέον €2,6 εκ. ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη σημερινή (29/08/2023) συνάντησή του με τον Πρύτανη και τις πανεπιστημιακές αρχές του ΑΠΚΥ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το ποσό στοχεύει στην αναβάθμιση του τεχνολογικού ψηφιακού εξοπλισμού και στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού του Πανεπιστημίου.

Σε δηλώσεις του κατά την αποχώρηση από τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου, Γιώργος Παπάς εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Εκ μέρους του Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμότατα τον κ. Πρόεδρο γιατί αμέσως ανταποκρίθηκε στη δική μας παράκληση για συνάντηση μαζί του, αλλά περισσότερο να τον ευχαριστήσω, τόσο αυτόν, όσο και τους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, για την όχι μόνο φραστική στήριξη του Πανεπιστημίου, αλλά την ουσιαστικότατη», όπως είπε, σημειώνοντας ότι «σήμερα φεύγουμε από εδώ, έχοντας τη δική του στήριξη, την υλική, μέσα από €2,6 εκ. για τα επόμενα τρία χρόνια, σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό του Ανοικτού Πανεπιστημίου». Πρόσθεσε, ότι το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ως το μοναδικό, δημόσιο πανεπιστήμιο που έχει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, θα προχωρήσει προσφέροντας στην κοινωνία πραγματικές δεύτερες ευκαιρίες για όσους θα ήθελαν να σπουδάσουν.

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής, εξέφρασε τη μεγάλη ευαρέσκειά του.

Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνησή του «αποδίδουν τεράστια σημασία στην ανώτατη εκπαίδευση της Κύπρου», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι η συνάντηση δεν αφορούσε μόνο το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αλλά την ανώτατη εκπαίδευση ευρύτερα στην Κύπρο. Ανέφερε ότι οι Υπουργοί Παιδείας και Οικονομικών, που παρευρέθηκαν στη συνάντηση έδειξαν ότι συμμερίζονται το όραμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου. «Με τη βοήθεια και του Προέδρου το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει μέλλον, έχει ρόλο και έργο να παίξει στην ανώτατη εκπαίδευση της Κύπρου», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν αναμένεται επέκταση των προγραμμάτων σπουδών, ο Πρύτανης απάντησε θετικά, λέγοντας ότι ετοιμάζονται συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, τα οποία συζητήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς. «Καταθέσαμε τον στρατηγικό σχεδιασμό τον οποίο έχουμε για το πανεπιστήμιο και θα ανακοινώνονται σιγά σιγά», ανέφερε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για προγράμματα και στην αγγλική και στην ελληνική γλώσσα.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των κτηριακών υποδομών του ΑΠΚΥ, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου απάντησε ότι «μέσα από την παρουσίαση που κάναμε υπάρχει προοπτική για αυτή την εξέλιξη, όμως όλα θα τεθούν μέσα στο πρόγραμμα που θα καταρτιστεί σε μια ευρεία σύσκεψη που θα έχει ο Πρόεδρος με αρκετά στελέχη της κυβέρνησής του και με τα πανεπιστήμια. Θέλω να πιστεύω ότι στο μέλλον θα υπάρξει και αυτή η υλοποίηση».


Πηγή: ΚΥΠΕ

https://www.cna.org.cy/paideia_politismos/article/5441054/enischysi-2-6-ek-tin-epomeni-trietia-eipe-o-ptd-sto-anoikto-panepistimio-kyproy