09
Πεμ, Μάι

Σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και του An-Najah National University

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), το εξ αποστάσεως πανεπιστήμιο της χώρας, και το An-Najah National University (ANNU), ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στην Παλαιστίνη με διεθνείς διακρίσεις και κατατάξεις βάσει TIMES, QS, κ.ά., θεσμοθέτησαν τη συνεργασία τους με Μνημόνιο Συναντίληψης. Το Μνημόνιο υπέγραψαν στις 24/07/2023 ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής και ο Πρύτανης του ANNU Καθηγητής Abdel Naser Zaid.

Το εν λόγω Μνημόνιο στοχεύει να ενθαρρύνει την ακαδημαϊκή και ερευνητική συνεργασία μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων. Κύριοι τομείς συνεργασίας είναι οι εξής: κοινά προγράμματα σπουδών στην αγγλική κυρίως γλώσσα, σχεδιασμός διαδικτυακών μαθημάτων, προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και προσωπικού, ενθάρρυνση της επαγγελματικής εξέλιξης των μελών του ακαδημαϊκού και του διοικητικού προσωπικού των δύο Πανεπιστημίων, κοινά ερευνητικά έργα, ενθάρρυνση της μεταφοράς γνώσης, εμπειρίας και τεχνολογιών και άλλα. Οι δύο πλευρές προσδοκούν στις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζει αυτή η σύμπραξη και προσβλέπουν σε μια γόνιμη και αγαστή συνεργασία με πυξίδα την ποιότητα, την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Πέτρο Πασιαρδή, η συνεργασία με το An-Najah National University είναι σημαντική διότι επιτρέπει την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενδυνάμωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και για τη συνέργεια σε θέματα ερευνητικής συνεργασίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.