08
Τετ, Μάι

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Bar-Ilan University

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), το δημόσιο καινοτόμο και εξ αποστάσεως πανεπιστήμιο της χώρας, και το Bar-Ilan University (BIU), το δεύτερο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του Ισραήλ και ανάμεσα στο 2% των καλύτερων πανεπιστημίων διεθνώς με βάση το World Ranking, θεσμοθέτησαν τη συνεργασία τους με Μνημόνιο Συναντίληψης. Το Μνημόνιο υπέγραψαν στις 20/06/2023 ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής και ο Αντιπρόεδρος του BIU Καθηγητής Moshe Lewenstein στο Ισραήλ.

Σκοπός του μνημονίου συναντίληψης είναι να παρέχει το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας και τη βάση για κοινές δράσεις με πολλαπλά οφέλη και για τα δύο μέρη. Επιμέρους στόχοι είναι, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεθνοποίησης των δύο Πανεπιστημίων, ο σχεδιασμός κοινών προγραμμάτων σπουδών και κατάρτισης, η από κοινού διοργάνωση επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων, η συνεργασία σε ερευνητικά έργα, καθώς και η αμφίδρομη κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Πέτρο Πασιαρδή «στο επίκεντρο του Μνημονίου Συναντίληψης βρίσκεται η ενίσχυση της δικτύωσης, της διεθνοποίησης και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας των δύο Πανεπιστημίων». Με την υπογραφή του, τίθενται γερές βάσεις επιστημονικής συνεργασίας με ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του Ισραήλ με σημαντική ερευνητική δραστηριότητα και εμμέσως ενισχύεται η συμβολή του ΑΠΚΥ στην επίτευξη του εθνικού στόχου να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας.

 

IMG 20230620 WA0000