19
Τρι, Μαρ

Τελετή εγκαθίδρυσης OUC UNESCO Chair “Visual Anticipation and Futures Literacy towards Visual Literacy” [10.12.2022]

Η Έδρα της UNESCO με αντικείμενο “Visual Anticipation and Futures Literacy towards Visual Literacy (Οπτική Προσδοκία και Εγγραμματισμός για το Μέλλον προς τον Οπτικό Εγγραμματισμό) ιδρύθηκε στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου με στόχο να ενισχύσει την κριτική οπτική σκέψη και δράση υποστηρίζοντας, έτσι, τη διαπολιτισμική ενσυναίσθηση και επικοινωνία, καθώς και την κοινωνική αλληλεγγύη. Διευθύντρια της Έδρας είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βίκυ (Βάγια) Καραΐσκου.

Η εγκαθίδρυση της συγκεκριμένης Έδρας στο ΑΠΚΥ αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Κύπρο, αφού η ανάθεση έγινε μέσα από μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία. Είναι, εξάλλου, η μοναδική Έδρα UNESCO στο εν λόγω πεδίο στον διεθνή χώρο, γεγονός που προσδίδει διεθνή αναγνώριση της δράσης του ΑΠΚΥ και της Διευθύντριας της Έδρας ειδικότερα στον τομέα του οπτικού εγγραμματισμού.

Η Τελετή Εγκαθίδρυσης (Launch Event) της Έδρας UNESCO θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00 το απόγευμα στην Αίθουσα Αρχείου «Τάσσος Παπαδόπουλος» στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ). Θα μεταδοθεί ταυτόχρονα και διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3BYQdkJ

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδή και η Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κα. Λουκία Λοΐζου-Χατζηγαβριήλ. Διαδικτυακή παρέμβαση με θέμα “Future Imagining and Imagining the Future: Pathways to Enriched Futures Literacies” θα γίνει από τον κ. Riel Miller, Former Head of Foresight, UNESCO. Για την Έδρα UNESCO στο ΑΠΚΥ, τους στόχους, τις δράσεις και τις προοπτικές θα μιλήσει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βάγια Καραΐσκου, Διευθύντρια της Έδρας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

OUC UNESCOCHAIR LAUNCHEVENT Banner 1080x1080