Sidebar

20
Σαβ, Απρ

«6+1 Προτάσεις για τη Δημοσιογραφία – Διασφαλίζοντας το πεδίο στην Ψηφιακή Εποχή»: Νέος συλλογικός τόμος σε επιμέλεια της Αναπλ. Καθηγ. Σοφίας Ιορδανίδου

Κυκλοφόρησε ο συλλογικός τόμος «6+1 Proposals for Journalism- Safeguarding the Field in the Digital Era» (6+1 Προτάσεις για τη Δημοσιογραφία – Διασφαλίζοντας το πεδίο στην Ψηφιακή Εποχή) σε επιμέλεια της Σοφίας Ιορδανίδου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας και Ακαδημαϊκής Υπεύθυνης του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Χρυσής Δαγουλά, Επίκουρης Καθηγήτριας στο τμήμα Media και Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου του Groningen. Ο τόμος, ο οποίος εκδόθηκε από τον διεθνή εκδοτικό οργανισμό επιστημονικών συγγραμμάτων Intellect, συζητά και προτείνει λύσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημοσιογραφία στην ψηφιακή εποχή. Εφιστά την προσοχή σε επτά βασικούς παράγοντες που όχι μόνο υπογραμμίζουν την παρούσα κρίση στη δημοσιογραφία, αλλά υποδεικνύουν επίσης και τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να  προστατευτεί και να ενισχυθεί η αξιόπιστη δημοσιογραφία στο μέλλον. Η ανταλλαγή απόψεων έγινε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου AMIRetreat2018 «Μέσα, Πόλις, Αγορά:–Δημοσιογραφία & Επικοινωνία στην Ψηφιακή εποχή».

Για περισσότερες πληροφορίες:https://www.intellectbooks.com/61-proposals-for-journalism


Η Σοφία Ιορδανίδου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πρόεδρος του «Advanced Media Institute, Εφαρμοσμένη Έρευνα στην Επικοινωνία και τη Δημοσιογραφία». Από το 2011 υπό την ευθύνη της, οργανώθηκε και λειτουργεί στο ΑΠΚΥ το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία», όπως και από το 2021, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Μέσα Επικοινωνίας στο Σύγχρονο Σχολείο». Είναι υπεύθυνη της ιστοσελίδας dimosiografia.com, ενώ την περίοδο 2013-2021 ήταν υπεύθυνη έκδοσης 25 τευχών του επιστημονικού περιοδικού «δημοσιογραφία».

 

61ProposalsJournalism cover 0505 129904 800x600