Sidebar

16
Τρι, Απρ

Νέο βιβλίο «Affect and the Rise of Right-Wing Populism: Pedagogies for the Renewal of Democratic Education» από τον Καθηγητή Μιχαλίνο Ζεμπύλα

 

Κυκλοφόρησε με τίτλο «Affect and the Rise of Right-Wing Populism: Pedagogies for the Renewal of Democratic Education» το νέο βιβλίο του Δρα Μιχαλίνου Ζεμπύλα, Καθηγητή Θεωρίας της Παιδείας και Αναλυτικών Προγραμμάτων στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ). Το βιβλίο, το οποίο εξέδωσε ο οίκος Cambridge University Press, αποτελεί μια καίρια συμβολή στο φαινόμενο της ανόδου του δεξιού λαϊκισμού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και των επιπτώσεων του στις προοπτικές της δημοκρατικής εκπαίδευσης.

Ο συγγραφέας, υπό το πρίσμα της θεωρίας των συναισθημάτων («affect theory») στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, επιχειρεί, με τη χρήση παραδειγμάτων, να εξηγήσει τον ρόλο των συναισθημάτων στην ερμηνεία, άνοδο και αναπαραγωγή του δεξιού λαϊκισμού. Προτείνει, παράλληλα, δημιουργικούς τρόπους και νέες παιδαγωγικές προσεγγίσεις για μια εκπαιδευτική στρατηγική, η οποία με την αξιοποίηση των συναισθηματικών εμπειριών θα αντιστρατεύεται αυτή την τάση και θα ενισχύει τη δημοκρατική εκπαίδευση. 

Το συγγραφικό αυτό πόνημα αποτελεί ένα εξαιρετικό βοήθημα για ακαδημαϊκούς, ερευνητές και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στα πεδία της εκπαίδευσης, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας και των πολιτικών επιστημών.

 

 

zembylas book rise