29
Παρ, Μαρ

Νέος Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου ο Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής

 

 

 

 

Την ηγεσία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) αναλαμβάνει ο Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής, ο οποίος εκλέχθηκε σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2020, στο αξίωμα του Πρύτανη για την επόμενη τετραετία. Ο Καθηγητής Π. Πασιαρδής διαδέχεται τον Καθηγητή Σωκράτη Κάτσικα, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από το ΑΠΚΥ. Η εκλογή του στο ανώτατο ακαδημαϊκό αξίωμα σηματοδοτεί τη συνέχεια της αναπτυξιακής πορείας του Ιδρύματος στον ελληνόφωνο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και διεθνώς.  

Ο Δρ. Πέτρος Πασιαρδής είναι Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ηγεσίας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου με πολύχρονη ακαδημαϊκή και ερευνητική εμπειρία σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Συμβουλίου Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.) και Πρόεδρος του Commonwealth Council for Educational Administration and Management (2004-2008). Επίσης, διετέλεσε Σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Eλλάδος σε θέματα εκπαιδευτικής διοίκησης και πολιτικής και Σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας για θέματα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού και του εκπαιδευτικού έργου. Κατείχε θέσεις Καθηγητή, Επισκέπτη Καθηγητή και Ερευνητή στην Eκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση σε διάφορα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. (Πανεπιστήμια στο Τέξας), της Ευρώπης (Lincoln University, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, University of Münster) και της Αφρικής (Stellenbosch University, University of Pretoria). Το 2013-14 και το 2019 (Ιανουάριος–Ιούνιος) διετέλεσε Επισκέπτης Καθηγητής στο Κέντρο Ανάπτυξης Διευθυντικών Στελεχών του Umeå University στη Σουηδία. Είναι μέλος των επιτροπών εκδόσεων και κριτής άρθρων πολλών επιστημονικών περιοδικών και έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 άρθρα σε αμερικανικά, αγγλικά και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, καθώς και αριθμό βιβλίων στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Αντιπρύτανης του Ιδρύματος παραμένει, μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του, ο Καθηγητής Γιάννης Μανωλόπουλος. Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου καλωσορίζει τον Καθηγητή Πέτρο Πασιαρδή στα νέα καθήκοντά του και του εύχεται κάθε επιτυχία. Στον Καθηγητή Σωκράτη Κάτσικα εκφράζει θερμές ευχαριστίες για τη σημαντική προσφορά του στην ανάπτυξη και καταξίωση του Ιδρύματος.

 

PetrosPashiardis