Ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ του ΑΠΚΥ και του Δήμου Λατσιών μέσα από ένα νέο πλαίσιο συναντίληψης - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Open University of Cyprus
03
Κυρ, Ιουλ

Ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ του ΑΠΚΥ και του Δήμου Λατσιών μέσα από ένα νέο πλαίσιο συναντίληψης

 

 

 

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) και ο Δήμος Λατσιών ήδη τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει ένα πλαίσιο συνεργασίας σε σειρά θεμάτων που άπτονται του χώρου του πολιτισμού και της εκπαίδευσης προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών. Το νέο πλαίσιο συναντίληψης για την περαιτέρω ενίσχυση της ήδη αγαστής συνεργασίας τους υπέγραψαν σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ, Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας και ο Δήμαρχος Λατσιών, κ. Χρίστος Πιτταράς.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Λατσιών, «είμαστε περήφανοι που το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου εδρεύει στον Δήμο μας» και εξήρε τις υπηρεσίες και το έργο που προσφέρει το ΑΠΚΥ με τις δυνατότητες εξ αποστάσεως σπουδών στην κοινότητα της χώρας μας. Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ σημείωσε την ήδη αγαστή συνεργασία των δύο φορέων, κυρίως σε πολιτισμικές δράσεις, τονίζοντας ότι ο τρίτος πυλώνας της λειτουργίας κάθε Πανεπιστημίου, πόσο μάλλον ενός δημόσιου ιδρύματος όπως το Ανοικτό Πανεπιστήμιου Κύπρου είναι η κοινωνική προσφορά και η στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία ευρύτερα. Ο Καθηγ. Κάτσικας και ο κ. Πιτταράς συμφώνησαν ότι η συνεργασία του ΑΠΚΥ με τον Δήμο Λατσιών θα ενισχυθεί και θα επεκταθεί προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος των πολιτών και ότι οι δύο δημόσιοι φορείς θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο δημόσιων φορέων εστιάζεται, μεταξύ άλλων, σε έργα αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών για την προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον πολίτη, σε περιβαλλοντικές δράσεις ωφελείας για την κοινότητα, σε πολιτιστικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του ΑΠΚΥ και του Δήμου Λατσιών, καθώς και στην από κοινού διεκδίκηση εξωτερικής χρηματοδότησης για ερευνητικά και εκπαιδευτικά έργα και καινοτόμες πρωτοβουλίες.

 

MoU ΑΠΚΥΛατσιά 1