Σπουδές προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου, από τον δικό σου χώρο και στον δικό σου χρόνο! - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Open University of Cyprus
23
Δευ, Μάι

Σπουδές προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου, από τον δικό σου χώρο και στον δικό σου χρόνο!

 

 

 

 

 

Καινοτόμο, σύγχρονο και το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο με εξειδίκευση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) προσφέρει σε κάθε μία και κάθε έναν από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό την πολύτιμη ευκαιρία και δυνατότητα να αποκτήσει έναν αναγνωρισμένο, χρήσιμο και αξιόπιστο τίτλο σπουδών, χωρίς τους περιορισμούς της συμβατικής εκπαίδευσης, από τον δικό τους χώρο, στον δικό τους χρόνο.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι δημόσιο Πανεπιστήμιο και το μοναδικό στη χώρα που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά εξ αποστάσεως. Με δυναμική ανάπτυξη και σημαντική παρουσία στο ακαδημαϊκό και επιστημονικό γίγνεσθαι, το ΑΠΚΥ έχει πετύχει την καταξίωσή του ως ένα σύγχρονο και πρωτοπόρο πανεπιστήμιο του ελληνόφωνου χώρου, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Κύπρου με 6.627 αποφοίτους και αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή για αναγνωρισμένες σπουδές υψηλού επιπέδου. Ως δημόσιο Πανεπιστήμιο, το ΑΠΚΥ είναι ισότιμο και ομοταγές ως προς τα ελληνικά πανεπιστήμια και οι τίτλοι σπουδών που απονέμει αναγνωρίζονται από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., σύμφωνα με τα κριτήρια και τις διαδικασίες του.


Προγράμματα Σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

 

Οι τρεις Σχολές του ΑΠΚΥ –Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών, Θετικών & Εφαρμοσμένων Επιστημών, Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης– προσφέρουν για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 τέσσερα (4) Προπτυχιακά και 20 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών. Όλα τα προγράμματα έχουν διεπιστημονικό χαρακτήρα, παρέχουν πολύπλευρη ακαδημαϊκή γνώση, καλλιεργούν επαγγελματικά αξιοποιήσιμες δεξιότητες και έχουν άμεσο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

Πέρα από ολοκληρωμένους κύκλους σπουδών, το ΑΠΚΥ προσφέρει εξ αποστάσεως Προγράμματα Κατάρτισης και Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης (Αυτοτελείς Θεματικές Ενότητες) με στόχο την επιμόρφωση και (επανα)κατάρτιση των συμμετεχόντων.


Εκπαιδευτική Μεθοδολογία

 

Οι σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως και στηρίζονται στις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες τηλεκπαίδευσης και σε εξειδικευμένες και κατάλληλες διαδραστικές παιδαγωγικές μεθόδους. Φυσική παρουσία των φοιτητών σε αίθουσες διδασκαλίας δεν απαιτείται, παρά μόνο στις τελικές γραπτές εξετάσεις των Θεματικών Ενοτήτων/μαθημάτων, σε εξεταστικά κέντρα που λειτουργούν στην Κύπρο, στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη) και, υπό προϋποθέσεις, σε τρίτες χώρες. Κύριο εκπαιδευτικό εργαλείο είναι η Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eClass, η οποία προσομοιώνει μια παραδοσιακή αίθουσα διδασκαλίας και επιτρέπει στους φοιτητές να διαχειρίζονται την πορεία μάθησής τους, με την κατάλληλη ακαδημαϊκή υποστήριξη, στον δικό τους χώρο και χρόνο. Το πολυμεσικό εκπαιδευτικό υλικό παρέχεται στους φοιτητές μέσω του eClass σε ποικίλες μορφές (βιβλιογραφία, οδηγοί μελέτης, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά βίντεο, μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις, κ.λπ.), ενώ η διδασκαλία από το έμπειρο, εκπαιδευτικά και ερευνητικά, ακαδημαϊκό προσωπικό συνεπικουρείται από Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις, διαδικτυακές διαλέξεις και τηλεσυναντήσεις σε πραγματικό χρόνο (καταγράφονται για offline viewing), διευκολύνοντας την αλληλεπίδραση και εξατομικευμένη συνεργασία φοιτητών και διδασκόντων.


Τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας:

 

  • Σύγχρονο, καινοτόμο και εγνωσμένου κύρους δημόσιο Πανεπιστήμιο.
  • Εξειδίκευση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Υψηλής ποιότητας αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο με άμεσο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.
  • Ευέλικτες σπουδές, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και υποχρεώσεις των φοιτητών, που σπουδάζουν από τον δικό τους χώρο και στον δικό τους χρόνο.
  • Υπερσύγχρονη Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης και τελευταίας τεχνολογίας εφαρμογές τηλεκπαίδευσης, με χρυσό βραβείο για τη «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία» στα Cyprus Education Leaders Awards 2019.
  • Προσιτά δίδακτρα, διευκολύνσεις στην καταβολή τους, χορήγηση υποτροφιών και μειώσεις διδάκτρων στη βάση κοινωνικών και άλλων κριτηρίων.
  • Αυτοτελείς Θεματικές Ενότητες, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των συμμετεχόντων, οι οποίοι δεν επιθυμούν να δεσμευτούν συνολικά σε ένα πρόγραμμα σπουδών.

 


ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΩΣ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 (έναρξη φοίτησης τον προσεχή Σεπτέμβριο) γίνονται δεκτές αιτήσεις εισδοχής σε όλα τα προγράμματα σπουδών έως τις 30 Ιουνίου 2020 αποκλειστικά μέσω του ιστοχώρου του ΑΠΚΥ.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο στο +357 22411600/711 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 Applications 2020 2021 Extension EL1