08
Τετ, Μάι

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε χώρους περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος από το Πρόγραμμα "Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος"

Στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, φοιτήτριες, φοιτητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού (Δρ. Μαρίνος Στυλιανού, Δρ. Αντώνης Ζορπάς, Δρ. Ειρήνη Βουκκαλή) της Θεματικής ενότητας ΔΠΠ60 - Προστασία Περιβάλλοντος (Ενέργεια και Ρύπανση), πραγματοποίησαν διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή σε χώρους περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τους εξής χώρους:

  • τη Μονάδα Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Κόσιης και τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ)
  • τη Λίμνη Ορόκλινης
  • το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίας Νάπας – Παραλιμνίου
  • το εγκαταλελειμμένο Μεταλλείο Μαθιάτη
  • το Δάσος Μαχαιρά

Οι φοιτητές και φοιτήτριες του Προγράμματος είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικασίες διαχείρισης στερεών αστικών αποβλήτων, διαχείρισης υγρών αποβλήτων, καθώς και να συνομιλήσουν με τεχνοκράτες και εμπειρογνώμονες για θέματα που σχετίζονται με πηγές ρύπανσης σε διάφορα οικοσυστήματα της Κύπρου, όπως είναι οι λίμνες και δασικές περιοχές.

Το Eργαστήριο Χημικής Μηχανικής και Μηχανικής Αειφορίας του Πανεπιστημίου, το οποίο υποστηρίζει τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΜΠΣ «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» ευχαριστεί θερμά την κοινοπραξία που λειτουργεί και συντηρεί τις εγκαταστάσεις του ΟΕΔΑ-ΧΥΤΥ Κόσιης J/V HELECTOR S.A. - ELLAKTOR S.A. - CYBARCO CONTRACTING LTD και ιδιαίτερα το προσωπικό λειτουργίας της ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ. και τον διευθυντή της εγκατάστασης κ. Χάρη Ελευθεριάδη και τον κ. Απόλλων Καρούση για τη ξενάγηση και τις πληροφορίες σχετικά με τη μονάδα. Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται και στον κ. Δημήτριο Τζέλιο για τη ξενάγηση στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίας Νάπας - Παραλιμνίου.


🖼️ Φωτογραφικό album: https://www.flickr.com/photos/oucyprus/albums/72177720304678809

 

ChemLab 1 ChemLab 3 ChemLab 7 ChemLab 16 ChemLab 15