09
Πεμ, Μάι

Με τη συμμετοχή φοιτητών του ΑΠΚΥ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κα Christine Lagarde και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) κ. Κωνσταντίνο Ηροδότου, για θέματα που αφορούν στον χρηματοπιστωτικο τομέα, τις προκλήσεις και προοπτικές της οικονομίας, είχαν περίπου 100 φοιτητές από κυπριακά Πανεπιστήμια. Φοιτήτριες και φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου από τα Προπτυχιακά Προγράμματα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» και «Οικονομικά», καθώς και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)» συμμετείχαν στην εν λόγω συνάντηση στις 4 Οκτωβρίου 2022, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Διοικητή της ΚΤΚ κ. Ηροδότου, και είχε τίτλο “Open Dialogue with Students.

Οι φοιτητές έθεσαν ερωτήματα και έλαβαν απαντήσεις για σειρά επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν και προβληματίζουν τόσο τους ίδιους, όσο και την κοινωνία των πολιτών για κρίσιμα δημόσια ζητήματα, όπως ο πληθωρισμός, οι νέες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος και το ψηφιακό ευρώ. Η συζήτηση μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της ΚΤΚ στο YouTube:

Η συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου σε τέτοιες δράσεις υψηλής στάθμης ενισχύουν τις μαθησιακές τους εμπειρίες και συμβάλλουν στην καλλιέργεια επαγγελματικά αξιοποιήσιμων δεξιοτήτων, όπως η κριτική σκέψη, η επικοινωνία, η ανάληψη πρωτοβουλιών.