08
Τετ, Μάι

Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπάς

Με νέο Πρόεδρο τον κύριο Γιώργο Παπά, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία του Συμβουλίου του, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) βρίσκεται σε νέα αναπτυξιακή πορεία. Ο διορισμός του νέου Προέδρου σηματοδοτεί τη χρονιά ορόσημο για το ΑΠΚΥ, το οποίο συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια από την ίδρυσή του ως το μοναδικό πανεπιστήμιο της χώρας που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως.  

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη συνεδρία του ημερομηνίας 22 Μαρτίου 2022 διόρισε τον κύριο Γιώργο Παπά στο Συμβούλιο του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για περίοδο 30 μηνών. Στη συνεδρία του ημερομηνίας 9 Φεβρουαρίου 2022 το Υπουργικό Συμβούλιο είχε επαναδιορίσει ως μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου τον κύριο Πανίκο Πέγκα. Τα μέλη του Συμβουλίου του ΑΠΚΥ κατά την 1η Συνεδρία του Σώματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου 2022, καταρτίστηκαν σε Σώμα με την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου από τα μέλη του τα οποία δεν ανήκουν στο Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό του, ως εξής:

  • κ. Γιώργος Παπάς – Πρόεδρος
  • κ. Πανίκος Πέγκας – Αντιπρόεδρος
  • Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής, Πρύτανης – Μέλος
  • Καθηγητής Βάιος Λιαπής, Αντιπρύτανης – Μέλος
  • Καθηγητής Νίκος Βαφέας – Μέλος
  • Καθηγητής Κώστας Λεωνίδου – Μέλος
  • Καθηγητής Μιχαλίνος Ζέμπυλας – Μέλος
  • Δρ Νικόλας Γιασουμής – Μέλος
  • κ. Γιάννης Οικονομίδης – Μέλος
  • κ. Χριστόφορος Χριστοδουλίδης, Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών

Ο νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΑΠΚΥ αναλαμβάνει το νέο του αξίωμα με αίσθημα τιμής και ευθύνης. «Στόχος μου είναι να υποστηρίξω το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και να συμβάλω ως Πρόεδρος του Συμβουλίου στην επίτευξη του οράματος να αναγνωρίζεται ως ένα σύγχρονο, πρωτοπόρο, ανθρωποκεντρικό και πρότυπο Πανεπιστήμιο, το οποίο με βάση τις ιδρυματικές του αξίες, την ποιότητα σπουδών και έρευνας, την εξωστρέφεια και την πολυσχιδή πολιτισμική και κοινωνική προσφορά, θα συνεισφέρει ουσιαστικά στην επίτευξη του στόχου της Πολιτείας να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας» δήλωσε ο κύριος Παπάς. «Ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες», σημειώνει, «το ΑΠΚΥ δίδει τη δυνατότητα σπουδών σε κάθε άνθρωπο που αναγκάζεται πρώτα να εξασφαλίσει τα προς το ζην και μετά να εξασφαλίσει τίτλους σπουδών για την ποιοτική και κοινωνική του αναβάθμιση. Σε αυτή την προσπάθεια η συμβολή και στήριξη όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι ουσιώδης και απαραίτητη».

Photo GeorgePapas OUC Council Ο Γιώργος Παπάς υπηρέτησε επί σειρά ετών τα Lions Clubs Greece-Cyprus ως Κυβερνήτης, Πρόεδρος του Συμβουλίου και ως Διεθνής Σύμβουλος 2014-2016 και έχει τιμηθεί με Leadership Metal Awards, Πιστοποιητικά Αναγνώρισης Διεθνών Προέδρων και Πλακέτες Κυβερνητών και με την Ανώτατη Τιμητική διάκριση των Lions, ως Πρεσβευτής Καλής Θέλησης (Ambassador of Good Will). Υπηρέτησε από διάφορα αξιώματα την πόλη της Λεμεσού και την Κυπριακή πολιτεία: ως Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού (1991-2001), ως Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως (1989-2002), ως Γραμματέας της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού (1987-1992), ως Πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Σωματείου της Λεμεσού ΑΠΟΛΛΩΝ (1998-2001 και 2002-2003), και ως μέλος του ΔΣ του Σώματος Προσκόπων Κύπρου για 12 χρόνια. Υπηρέτησε επίσης ως πρόεδρος πολλών άλλων οργανώσεων και φορέων της πόλης του. Είναι οικονομολόγος και διευθύνει τη δική του εταιρεία από το 1985. 


Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), εξωστρεφές, καινοτόμο και εξειδικευμένο στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ανοίγει νέους εκπαιδευτικούς δρόμους για όσους επιδιώκουν ευελιξία στις σπουδές και προσαρμοστικότητα στις ανάγκες τους. Στο ΑΠΚΥ οι φοιτητές σπουδάζουν από τον προσωπικό τους χώρο, στον δικό τους ρυθμό μάθησης, στον χρόνο που μπορούν να διαθέσουν για να αποκτήσουν έναν αξιόπιστο και χρηστικό τίτλο σπουδών για την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ολοκληρώνεται στις 24 Μαΐου 2022.