08
Τετ, Μάι

Ι_ΑΜ Inclusive Education using Animation and Multimedia: Διαδικτυακό πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών σε θέματα ενιαίας εκπαίδευσης

Το ερευνητικό έργο «I_AM: Inclusive Education using Animation and Multimedia» χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και κύριος στόχος του είναι, μέσα από τη χρήση κινουμένων σχεδίων (animation) και πολυμέσων, να προωθήσει την ενιαία εκπαίδευση και τη συμπερίληψη παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες στα γενικά σχολεία. Στο πλαίσιο του έργου, το οποίο είναι διεθνές και συμμετέχουν σε αυτό τέσσερις χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Πολωνία και Ουγγαρία), το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) οργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό πρόγραμμα σε θέματα ενιαίας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα (4) διαδικτυακά εργαστήρια, τα οποία θα λάβουν χώρα στις 4, 11, 18 και 23 Μαρτίου 2022. Τα πρώτα τρία είναι υποχρεωτικά και θα τα συντονίσουν έμπειρες στον χώρο της ενιαίας εκπαίδευσης εκπαιδεύτριες από την Κύπρο. Το 4ο διαδραστικό εργαστήριο είναι προαιρετικό και καταπιάνεται με θέματα γύρω από τη χρήση, αξιοποίηση και παραγωγή βίντεο κινουμένων σχεδίων για την προώθηση της συμπερίληψης, της αποδοχής και του σεβασμού της διαφορετικότητας. Συντονιστές του εργαστηρίου θα είναι έμπειροι σχεδιαστές κινουμένων σχεδίων (animators) από τον ελληνικό οργανισμό ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, διοργανωτή του ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς προσχολικής, δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους και γενικότερα όλους όσοι εργάζονται στον χώρο της εκπαίδευσης.

Για την παρακολούθησή του απαιτείται ηλεκτρονική εκδήλωση ενδιαφέροντος στον σύνδεσμο https://bit.ly/3LLwfiv ως τις 2 Μαρτίου 2022.

Με την ολοκλήρωση της δωρεάν επιμόρφωσης θα χορηγηθούν στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικά Παρακολούθησης.


Πληροφορίες ΕΔΩ.


Το έργο I_AM υλοποιείται από κοινοπραξία, την οποία συντονίζει η CMT Prooptiki Ltd (Ελλάδα) και συμμετέχουν το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (επικεφαλής ερευνητής είναι ο Δρ Πέτρος Πασιαρδής, Πρύτανης του ΑΠΚΥ και Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ηγεσίας, και ερευνητικός συνεργάτης είναι ο Δρ Κυριάκος Δημητρίου), το Maria Grzegorzewskiej University (Πολωνία), το Ινστιτούτο  Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.) (Ελλάδα), η μη κυβερνητική οργάνωση Platforma - Urban Culture Company (Ελλάδα) και το ίδρυμα Hand in Hand Foundation (Ουγγαρία).