30
Τρι, Απρ

Διαδικτυακό Winter School «Fairness, Accountability, Transparency and Ethics (FATE) in Artificial Intelligence» διοργανώνει το CyCat με έδρα το ΑΠΚΥ

 

 

 

 

 

Mε στόχο την προώθηση σημαντικών ζητημάτων της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence) υπό το πρίσμα διαφορετικών επιστημονικών πεδίων με έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα, το Κυπριακό Ερευνητικό Κέντρο για την Αλγοριθμική Διαφάνεια (Cyprus Center for Algorithmic Transparency -  CyCAT), το οποίο εδρεύει στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, διοργανώνει χειμερινό σχολείο με τίτλο: “Winter School: Fairness, Accountability, Transparency and Ethics (FATE) in Artificial Intelligence”. Λόγω των συνθηκών, το Winter School θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, κατόπιν εγγραφής, μεταξύ 11-15 Ιανουαρίου 2021.

Το Winter School απευθύνεται κυρίως σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, μεταδιδάκτορες στην αρχή της καριέρας τους, καθώς και ερευνητές στα πεδία των γνωστικών περιοχών της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), της Επιστήμης Δεδομένων (data science), των Γνωστικών Συστημάτων (cognitive systems), των Πληροφοριακών Συστημάτων (information systems), της Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου–Υπολογιστή (human computer–interaction), και άλλων συναφών αντικειμένων.

Με δύο κεντρικές ομιλίες από την Prof. Joanna Bryson (Hertie School of Governance, Βερολίνο, Γερμανία) και την Casey Dugan (Manager of the AI Experience Lab, IBM Research, Cambridge Research Center, MA USA), ομιλίες και παρεμβάσεις ακαδημαϊκών και ερευνητών από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους, το περιεχόμενο του Winter School δεν περιορίζεται μόνο στη θεωρία, αλλά μέσα από πρακτικές εφαρμογές οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνδέσουν θεωρία και πράξη και να αποκτήσουν ολιστική αντίληψη για τα επιστημονικά ζητήματα που πραγματεύεται. Στο πλαίσιο του Winter School θα παρουσιαστεί το έργο και οι δράσεις του CyCAT, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Horizon 2020 και στο οποίο συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια Sheffield, Edinburgh, Trento και Haifa.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: FATE in AI Winter School