27
Σαβ, Απρ

Διαμορφώνοντας το Μέλλον: Οι ΜΜΕ στο προσκήνιο της Κυκλικής Οικονομίας (6ος Κύκλος Σειράς Διαλέξεων Περιβάλλοντος)

Στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο της παγκόσμιας βιωσιμότητας, οι Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αναδεικνύονται ως καίριοι παίκτες στη μετάβαση προς μια κυκλική οικονομία. Το θέμα πραγματεύεται την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 σε ανοιχτή υβριδική διάλεξη με τίτλο «Διαμορφώνοντας το Μέλλον: ΜΜΕ στην Πρωτοπορία της Κυκλικής Οικονομίας», ο Δρ. Γιώργος Δημητρίου, Καθηγητής Κυκλικής Οικονομίας στην Επιχειρηματική Σχολή École des Ponts και Κυκλικής Οικονομίας και Νέων Μοντέλων Επιχειρήσεων στο ENPC του Παρισιού. Η διάλεξη εντάσσεται στο πλαίσιο του 6ου Κύκλου της Σειράς εξειδικευμένων Διαλέξεων σε θέματα Χημικής Μηχανικής – Μηχανικής Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, που διοργανώνει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» και το Εργαστήριο Χημικής Μηχανικής και Μηχανικής Αειφορίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ).

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 18:00 μ.μ. στο κτίριο της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών στη Λευκωσία (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 89, 2220 Λατσιά), ενώ θα μεταδοθεί ταυτόχρονα και διαδικτυακά στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/bddunxsp. Τη Σειρά Διαλέξεων στηρίζει το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Η διάλεξη στοχεύει να φωτίσει τον μετασχηματιστικό ρόλο των ΜΜΕ στην ενσωμάτωση της κυκλικότητας στις λειτουργίες τους, προωθώντας την καινοτομία και ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι ΜΜΕ, χαρακτηριζόμενες από ευελιξία, καινοτομία και στενές κοινοτικές σχέσεις, βρίσκονται σε μοναδική θέση για να οδηγήσουν αυτήν τη μετασχηματιστική διαδικασία. Η διάλεξη θα παρέχει πολύτιμες προοπτικές σχετικά με το πώς οι ΜΜΕ διαμορφώνουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους και ενδιαφέρει επιχειρηματίες, πολιτικούς φορείς, ακαδημαϊκούς, φοιτητές και όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Δρ. Γιώργος Δημητρίου ηγείται πρωτοποριακής έρευνας στο Κέντρο Έρευνας Κυκλικής Οικονομίας (CERC) στο Παρίσι, όπου είναι καθηγητής Κυκλικής Οικονομίας στην Επιχειρηματική Σχολή École des Ponts, καθώς και καθηγητής Κυκλικής Οικονομίας και Νέων Μοντέλων Επιχειρήσεων στο ENPC του Παρισιού. Έχει πάθος για τεχνολογίες, δεξιότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα που μπορούν να επιταχύνουν τη μετάβαση από τη γραμμική οικονομία σε μια Κυκλική Οικονομία. Έχει εργαστεί σχεδόν 20 χρόνια στο ευρωπαϊκό πεδίο και έχει συγγράψει και συνυπογράψει αρκετές επιδραστικές εκθέσεις, επιστημονικές δημοσιεύσεις και άρθρα. Το CERC έχει καταφέρει να λάβει πολλαπλές ερευνητικές επιχορηγήσεις από την Ε.Ε. σε ειδικά θέματα έρευνας στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας και έχει συμβάλει στη δημιουργία μοναδικών πρωτοβουλιών, όπως είναι η Συμμαχία Κυκλικής Οικονομίας. Έχει δώσει ομιλίες σε πολλά κορυφαία γεγονότα στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας, όπως στο Παγκόσμιο Φόρουμ Κυκλικής Οικονομίας στο Τόκιο με μία παρέμβαση στα νέα σύνορα της γνώσης της Κυκλικής Οικονομίας, στην Παγκόσμια Τράπεζα με παρέμβαση για την «Κυκλική Οικονομία και Ανάπτυξη του Ιδιωτικού Τομέα: Αναδυόμενες Τεχνολογίες» και στο Αρχικό Συμπόσιο Κυκλικής Οικονομίας του Χάρβαρντ με μία παρέμβαση στο «Πώς μπορούν οι πολιτικές και οι κανονιστικές ρυθμίσεις να δώσουν ώθηση στις κυκλικές αγορές».


Εγγραφή για πιστοποιητικό παρακολούθησης:  https://forms.office.com/e/eDPBnTuJWp


Add event to calendar

AppleGoogleOffice 365OutlookOutlook.comYahoo