02
Πεμ, Μάι

Υβριδικό Συνέδριο Βιοηθικής: Προστασία των Μελλοντικών Γενεών

Η Διεθνής Έδρα Βιοηθικής (International Chair in Bioethics), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Βιοηθικής, διοργανώνει διεθνές συνέδριο με τίτλο «Προστασία των Μελλοντικών Γενεών». Το συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται στις 18 Οκτωβρίου 2023 από το Ελληνικό Κλιμάκιο International Chair in Bioethics (WMA Cooperative Center) και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής & Τεχνοηθικής το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Βιοηθική – Ιατρική Ηθική»), το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Βιοηθικής Τεχνοηθικής και Δικαίου και το  Ερευνητικό Κέντρο Βιοπολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, θα είναι υβριδικό (με φυσική παρουσία και διαδικτυακή μετάδοση).

Στο συνέδριο που θα διεξαχθεί σε εγκαταστάσεις του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συμμετάσχουν σημαίνοντες επιστήμονες από διάφορους κλάδους, από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίοι θα αναλύσουν από την ιδιαίτερη σκοπιά τους τα εν λόγω βιοηθικά ζητήματα. Η προστασία των μελλοντικών γενεών είναι πολυδιάστατη και περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που παρέχει σωματική, ψυχική, ψυχολογική, κοινωνική και ηθική υγεία. Απαιτεί δέσμευση σε δεοντολογικές αρχές που προάγουν την υγεία και την ευημερία των ατόμων και της κοινωνίας στο σύνολό της, συνεχή προβληματισμό, συζήτηση και συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών υγείας, των ερευνητών, των υπευθύνων χάραξης πολιτικής και του κοινού.

Το συνέδριο θα μεταδοθεί και σε live streaming από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών YouTube channel και από τον χορηγό επικοινωνίας  BCI Media BROADCAST CANADIAN &  INTERNATIONAL TV NETWORK.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Προεγγραφές με σύνδεση στο PhilEvents και αποστολή email στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή απευθείας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Θα δοθεί / αποσταλεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.


Προσθέστε το συνέδριο στο ημερολόγιό σας

GoogleOffice 365OutlookOutlook.comYahoo