Sidebar

19
Παρ, Απρ

Διαδικτυακή ομιλία: «Μεροληψίες στην Έρευνα και στην Επιστήμη» από τον διεθνούς φήμη Καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη

Η επιστημονική προσπάθεια αποτελεί μια από τις κορωνίδες της ανθρώπινης δραστηριότητας, αλλά είναι και επιρρεπής σε πολλαπλές μεροληψίες. Οι μεροληψίες αυτές έχουν τόσο μεθοδολογικό, όσο και ηθικό χαρακτήρα. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση για τους αποφοίτους του, στο πλαίσιο της οποίας θα φιλοξενήσει διαδικτυακή ομιλία με θέμα «Μεροληψίες στην Έρευνα και στην Επιστήμη» από τον διεθνούς φήμης Δρα Γιάννη Ιωαννίδη, Καθηγητή Παθολογίας, Επιδημιολογίας, Πληθυσμιακής Υγείας και Βιοστατιστικής στο Stanford University των ΗΠΑ.

Η τηλεδιάλεξη, ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 στις 20:00 μ.μ. και θα μεταδοθεί μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3XViDqP.

Σύνδεσμος προ-εγγραφής (ως τις 18/06) για βεβαιώσεις παρακολούθησης: https://forms.office.com/e/nLbjgeMqjk

Η παρουσία μεροληψιών δημιουργεί εμπόδια στην προσπάθεια της κατάκτησης της επιστημονικής γνώσης και της μετάφρασής της σε χρήσιμες εφαρμογές σε ζωτικούς τομείς όπως η ιατρική και η δημόσια υγεία και άλλους χώρους όπου η επιστημονική έρευνα μπορεί να προσφέρει στην ανθρωπότητα. Η ομιλία του Καθηγητή Ιωαννίδη θα διερευνήσει και θα συζητήσει το ευρύτερο πεδίο των μεροληψιών και τους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψής τους.

Ο Καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης είναι ένας από τους πλέον επιδραστικούς επιστήμονες στην κόσμο σήμερα, με συνεισφορές στην επιδημιολογία και στην κλινική ιατρική έρευνα και πρωτοπόρος στη μεταέρευνα, με περίπου 500 χιλιάδες αναφορές του έργου του στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία. Είναι τακτικός Καθηγητής παθολογίας, επιδημιολογίας και πληθυσμιακής υγείας, επιστημών δεδομένων και στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ όπου είναι επίσης διευθυντής του Meta-Research Innovation Center at Stanford (METRICS). Έχει διατελέσει καθηγητής στα πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Harvard, Tufts και Imperial College. Έχει τιμηθεί με πολλά σημαντικά βραβεία και είναι μέλος πολλών ακαδημιών στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Διατελεί πρόεδρος της Association of American Physicians. Η μελέτη του “Why Most Published Research Findings Are False” είναι η πιο μεταφορτωμένη μελέτη από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Επιστημών (Public Library of Science). Τέσσερις από τις επιστημονικές του δημοσιεύσεις ανήκουν στις 120 δημοσιεύσεις με τη μεγαλύτερη απήχηση στον δημόσιο χώρο ανάμεσα σε όλη την επιστημονική βιβλιογραφία όλων των γνωστικών περιοχών και όλων των ετών, όπως καταγράφεται από τα δεδομένα Altmetric.

 

Καταχωρήστε την εκδήλωση στο ημερολόγιό σας

AppleGoogleOffice 365OutlookOutlook.comYahoo