22
Σαβ, Ιουν

Εξανθρωπίζοντας την “ειρκτή” μέσω του Πολιτισμού»: Μουσειακή Σωφρονιστική Αγωγή – Μουσειακές Δράσεις σε Φυλακές

Ο εξανθρωπισμός – ειδικά στις μέρες μας – μέσω του Πολιτισμού, δύναται να κάνει τον άνθρωπο καλύτερο, να τον βελτιώσει κυρίως στον ηθικό τομέα. Με απώτερο στόχο την προαγωγή του πολιτισμού ως ζωτικής πτυχής της οικοδόμησης κοινωνικής ευημερίας, το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 ανοικτή στο ευρύ κοινό τηλεδιάλεξη με τίτλο: «’Εξανθρωπίζοντας την “ειρκτή” μέσω του Πολιτισμού’: Μουσειακή Σωφρονιστική Αγωγή – Μουσειακές Δράσεις σε Φυλακές».

Ομιλήτρια στην εκδήλωση, η οποία θα αρχίσει στις 20:00 είναι η Δρ. Άρτεμη Παπανδρίτσα, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η ομιλία, η οποία θα μεταδοθεί μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://bit.ly/3BYQdkJ, εστιάζει στη Μουσειακή Σωφρονιστική Εκπαίδευση και σε μουσειακές δράσεις σε Φυλακές. Στόχος είναι να γκρεμίσει ο άνθρωπος τις διάφορες «ειρκτές» του, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού «η ιστορία της φυλακής είναι μια ιστορία που μας αφορά άμεσα όλους».

Η Δρ. Άρτεμη Παπανδρίτσα είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας, με εξειδικεύσεις στη Συστηματική Φιλοσοφία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Διδάκτωρ της Ελληνικής Φιλοσοφίας - Φιλοσοφίας των Επιστημών, επανεκκινεί τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα ως μεταδιδάκτορας στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, και εμβαθύνει στη Μουσειακή Σωφρονιστική Εκπαίδευση, που δύναται να προσφέρει ποικιλοτρόπως σε όλες τις εκφάνσεις μιας κοινωνίας.

 

Καταχωρήστε την εκδήλωση στο ημερολόγιό σας

Apple Google Office 365 Outlook Outlook.com Yahoo