22
Πεμ, Φεβ

Τηλεδιάλεξη «Αρχαιότητες και μνημεία ως ζωντανό βίωμα των επισκεπτών»

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 ανοικτή στο ευρύ κοινό τηλεδιάλεξη με θέμα «Αρχαιότητες και μνημεία ως ζωντανό βίωμα των επισκεπτών».

Ομιλήτρια στην εκδήλωση, η οποία θα αρχίσει στις 20:00 είναι η Δρ. Άννα Νικ. Μιχέλη, κοινωνική αρχαιολόγος και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στην τηλεδιάλεξη, η οποία θα μεταδοθεί μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://bit.ly/3BYQdkJ, θα παρουσιαστούν οι πιθανές διαστάσεις βιώματος που συγκροτούν έμμεσα τη σχέση (μας) με την πολιτισμική και κοινωνική οντότητα του κάθε αρχαίου μνημείου ή αρχαιολογικού χώρου ή έργου τέχνης μέσα από την εξέταση των δυνατοτήτων της διαλεκτικής και της φαινομενολογικής αισθητικής.

Η Δρ. Άννα Νικ. Μιχέλη είναι κοινωνική αρχαιολόγος και μεταδιδακτορική ερευνήτρια κοινωνιολογίας της τέχνης και του πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Αποφοίτησε με άριστα από τη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου της Πάδοβας με κατεύθυνση σπουδών στην αρχαιολογία και την ιστορία της τέχνης. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών ειδικεύσεων στην Αστική, Περιβαλλοντική και Εφαρμοσμένη - Κλινική Κοινωνιολογία και στην Ανθρωπογεωγραφία και τον σχεδιασμό του χώρου και αριστούχος διδάκτορας στο πεδίο της Κοινωνιολογίας της Τέχνης. Οι τομείς εξειδίκευσής της περιλαμβάνουν θέματα πολιτιστικής διαχείρισης, προβολής και ανάδειξης του δημοσίου χώρου, και αντίληψης και ερμηνείας των έργων τέχνης μέσα στο σύγχρονο κοινωνικό και μουσειακό περιβάλλον.

Καταχωρήστε την εκδήλωση στο ημερολόγιό σας

Apple Google Office 365 Outlook Outlook.com Yahoo