28
Πεμ, Μαρ

Δημόσια υβριδική διάλεξη: Μάρκετινγκ στην Εκπαίδευση: Προκλήσεις και Ευκαιρίες

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Educational Leadership and Policy», σε συνεργασία με τον Κυπριακό Όμιλο Εκπαιδευτικής Διοίκησης, διοργανώνουν την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 δημόσια διάλεξη με τίτλο «Μάρκετινγκ στην Εκπαίδευση: Προκλήσεις και Ευκαιρίες» και ομιλητή τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Λεωνίδου, Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων» του ΑΠΚΥ.

Η υβριδική ομιλία θα αρχίσει στις 18:30 μ.μ. και είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, τεχνοκράτες και επαγγελματίες του χώρου του μάρκετινγκ και της εκπαίδευσης. Για διά ζώσης συμμετοχή, ο χώρος διεξαγωγής είναι το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου στα Λατσιά (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά, Λευκωσία), ενώ για διαδικτυακή παρακολούθηση κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συνδεθεί ελεύθερα στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://bit.ly/3qc8lTL

Ο όρος ‘μάρκετινγκ’ έχει συνδεθεί με επιχειρηματικούς χώρους, αλλά η φιλοσοφία και πρακτικές μάρκετινγκ έχουν εφαρμογή και σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς όπως νηπιαγωγεία, σχολικές μονάδες και πανεπιστήμια. Το ‘μάρκετινγκ στην εκπαίδευση’ στοχεύει να μεταδώσει στο κοινό, στην κοινωνία και σε άλλα ενδιαφερόμενα μέρη τις γραμμές εργασίας που αναπτύσσονται σε εκπαιδευτικά κέντρα και ιδρύματα. Απώτερος στόχος είναι η επικοινωνία με τα ενδιαφερόμενα μέρη, η δημοσιοποίηση του εκπαιδευτικού και κοινωνικού έργου των οργανισμών, και η ορθή ανάδειξη των νέων και καινοτόμων γραμμών που αναπτύσσονται για σκοπούς αναγνώρισης και ικανοποίησης μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικού προσωπικού και άλλων ενδιαφερόμενων μερών. Στη διάλεξη του Καθηγ. Λεωνίδου θα γίνει διερεύνηση της υφιστάμενης βιβλιογραφίας, επεξήγηση σημαντικών όρων και ανάλυση σχετικά με τη σημαντικότητα του μάρκετινγκ στην εκπαίδευση. Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με υφιστάμενες πρακτικές, προκλήσεις που υπάρχουν και αναδυόμενες ευκαιρίες για συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες.

Ο Κωνσταντίνος Λεωνίδου είναι Καθηγητής Μάρκετινγκ και Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι κάτοχος Διδακτορικού (Ph.D.) στο αντικείμενο Μάρκετινγκ και Στρατηγική από το Πανεπιστήμιου του Leeds (2009), MBA από το Πανεπιστήμιο του Cardiff (2006), και προπτυχιακού διπλώματος (BA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Middlesex (2004). Τα κύρια ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται εταιρική βιωσιμότητα και υπευθυνότητα, την ηθική των επιχειρήσεων, το διεθνές μάρκετινγκ, το μάρκετινγκ υπηρεσιών, και επικοινωνία μάρκετινγκ. Η έρευνά του έχει δημοσιευτεί σε έγκριτα ακαδημαϊκά περιοδικά διεθνούς φήμης, όπως, μεταξύ άλλων, το Journal of the Academy of Marketing Science, Journal of Business Ethics, Journal of Business Research, Journal of International Marketing, Journal of World Business, και Tourism Management. Ο Καθηγητής Λεωνίδου είναι εκλεγμένο μέλος στο Συμβούλιο και Σύγκλητο του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (BSc) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Είναι συνεργαζόμενος συντάκτης (Associate Editor) στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Business Research και μέλος της συντακτικής επιτροπής στο επιστημονικό περιοδικό Journal of International Marketing, καθώς και τακτικός κριτής σε πολλά άλλα σημαντικά επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Global Marketing Special Interest Group που βρίσκεται κάτω από τη αιγίδα του American Marketing Association, όπως επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Αριστείας CYENS.


Πιστοποιητικό παρακολούθησης θα αποσταλεί στους/ις συμμετέχοντες/ουσες που θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, μέσω του συνδέσμου που θα κοινοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προσθέστε την εκδήλωση στο ημερολόγιό σας

Apple Google Office 365 Outlook Outlook.com Yahoo