02
Πεμ, Μάι

Σοφία Ιορδανίδου και Γιώργος Κολοκασίδης συζητούν για τη σχέση της πολιτικής και της δημοσιογραφίας εν μέσω εκλογών

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) και δημοσιογράφος Σοφία Ιορδανίδου και ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης συζητούν για τη σχέση της πολιτικής & της δημοσιογραφίας με τη δημοκρατία στην Κύπρο. Η συζήτηση θα προβληθεί ζωντανά την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 στις 19:00 στο YouTube και στο Facebook.

Η συζήτηση αυτή εγκαινιάζει μια νέα σειρά με τίτλο «Δημοσιογραφία και Πολιτική: η σχέση τους με τη Δημοκρατία» που εγκαινιάζει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του ΑΠΚΥ και η ιστοσελίδα http://www.dimosiografia.com, ανταποκρινόμενα στα νέα δεδομένα της σχέσης των δύο πεδίων στον αναδυόμενο νέο κόσμο. Η σειρά αναρτάται σε μορφή video podcasts μέσω των YouTube καναλιών του ΑΠΚΥ και του περιοδικού "δημοσιογραφία".

Στο επίκεντρο οι πολιτικές θέσεις του Γιώργου Κολοκασίδη για την πορεία της Κύπρου, τον ρόλο της «τέταρτης εξουσίας» στις εξελίξεις του τόπου και τις εκλογές, αλλά και την αλλαγή του μηντιακού τοπίου με την εισβολή των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πώς αυτό επηρεάζει την πολιτική και πιθανώς και τις εκλογές.


Ο Γιώργος Κολοκασίδης είναι δικηγόρος και υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σπούδασε Οικονομικά στο London School of Economics (LSE) και ακολούθως σπούδασε Νομική στο University of Oxford και μεταπτυχιακά στη Νομική στο King’s College, London. Ομιλεί τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά) και ασχολείται ενεργά με τα κοινά εδώ και πολλές δεκαετίες. Την περίοδο 2007 – 2011 διετέλεσε Αναπληρωτής Προέδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Συμμετείχε επίσης στον Διεθνή Σύνδεσμο για την Προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην Εθνική Επιτροπή Αλληλεγγύης προς του Εγκλωβισμένους. Ως δικηγόρος είχε ασχοληθεί με τη διαμόρφωση των νέων Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας, εντεταλμένος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ διετέλεσε επίσης επικεφαλής της κυπριακής νομικής ομάδας στην ομάδα εμπειρογνωμόνων για τη σύνταξη των νέων Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας.  

 

Καταχωρήστε την εκδήλωση στο ημερολόγιό σας

Apple Google Office 365 Outlook Outlook.com Yahoo