29
Παρ, Μαρ

Πρόληψη του καρκίνου για τον γενικό πληθυσμό

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, θα δώσει ανοικτή (διαδικτυακή) διάλεξη με θέμα την «Πρόληψη του καρκίνου για τον γενικό πληθυσμό» την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19:00. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Βραδιά του Ερευνητή 2022" στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία και θα μεταδίδεται ταυτόχρονα και διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3DTZYo3

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης θα δοθούν οι ορισμοί και τα χαρακτηριστικά του καρκίνου και θα αναλυθούν οι βασικές αρχές της πρόληψης με επικέντρωση στην πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη. Θα παρουσιαστούν επίσης συνοπτικά οι κυριότεροι καρκινογόνοι παράγοντες και η διάλεξη θα ολοκληρωθεί με την περιγραφή των σημαντικότερων προληπτικών μέτρων για την μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στον πληθυσμό.

Ο Δρ Ελπιδοφόρος Σ. Σωτηριάδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του ΑΠΚΥ. Είναι Ιατρός με εξειδίκευση στην Ιατρική της Εργασίας, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Επιδημιολογία και διδακτορικού τίτλου στην Περιβαλλοντική και Επαγγελματική Υγεία από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Η  ερευνητική δραστηριότητά του αφορά σε μια πληθώρα ερευνητικών πεδίων της επιδημιολογίας και της δημόσιας υγείας συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου του καπνίσματος, των καρδιαγγειακών νοσημάτων, του καρκίνου, της παχυσαρκίας, της ψυχικής υγείας και των θεμάτων ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας.

Καταχωρήστε την εκδήλωση στο ημερολόγιό σας

Apple Google Office 365 Outlook Outlook.com Yahoo