02
Σαβ, Μαρ

20 χρόνια ΑΠΚΥ: «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» σε ποίηση Ο. Ελύτη & μουσική Μ. Θεοδωράκη (Λευκωσία)

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) παρουσιάζει ξανά στην Κύπρο, στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2022, το μνημειώδες έργο του νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη «Άξιον Εστί», το οποίο μελοποίησε και μετέτρεψε σε λαϊκό ορατόριο ο εθνικός μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Το ΑΠΚΥ γιορτάζει φέτος 20 χρόνια από την ίδρυσή του και στο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το εμβληματικό «Άξιον Εστί» έχει εξέχουσα θέση. Το έργο αποτελεί όχι μόνο ορόσημο στην ελληνική μουσική και στον ελληνικό πολιτισμό, αλλά και μια δημιουργική ώσμωση ανάμεσα στη διανόηση, την τέχνη και τη ζωή.

Το εξαιρετικό καστ συντελεστών απαρτίζουν ο Γιάννης Κότσιρας (λαϊκός τραγουδιστής και ερμηνευτής), ο Ανδρέας Ζένιος (βαρύτονος, ψάλτης), ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος (αφηγητής), η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Λεμεσού, μέλη της Orpheus Kammerorchester Wien Αυστρίας, η Xορωδία Cantus Novus (μαέστρος: Αγγελίνα Νικολαΐδου) και η μεικτή χορωδία Musica Mundana (μαέστρος: Γιάννα Θαλασσινού). Την παράσταση διευθύνει ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης.

  • Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία στις 7:00μ.μ.

Είσοδος 15 Ευρώ | Προπώληση εισιτηρίων μέσω της Tickethour Cyprus και σε όλα τα καταστήματα της ACS Courier Cyprus.

Κατάλληλο για άτομα άνω των 6 ετών. Διάρκεια 90 λεπτά.


Πληροφορίες: 00357-22411733 ή events@ouc.ac.cy

Στηρίζει το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού.

Οι παραστάσεις θα τύχουν φωτογραφικής και οπτικογραφικής κάλυψης και σχετικό υλικό ενδέχεται να αναρτηθεί ή/και να κυκλοφορήσει σε Μέσα ενημέρωσης και Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

ΕκδήλωσηΆξιονΕστί