20
Δευ, Μάι

Διαδικτυακό σεμινάριο για τη γραπτή απόδοση της κυπριακής ελληνικής

O Πολυχώρος Συνεργείο στο πλαίσιο του έργου «ΑΠΟαποικοιοΠΟΙΗΣΗ» σε συνεργασία με τη Γλωσσολογική Εταιρεία Κύπρου και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργανώνει ανοικτό διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τη γραπτή απόδοση της κυπριακής ελληνικής το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, 10:00–11:00πμ.

Το έργο χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες και η συμμετοχή στο σεμινάριο, το οποίο παρουσιάζει ο Σπύρος Αρμοστής, γλωσσολόγος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, δεν προϋποθέτει κόστος.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν συγκεκριμένα προβλήματα που προκύπτουν κατά την προσπάθεια γραπτής αποτύπωσης μιας διαλεκτικής γλωσσικής ποικιλίας χωρίς τυποποιημένη ορθογραφία, όπως είναι η κυπριακή. Στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προκλήσεων της γραφής της κυπριακής, θα εξεταστούν διάφορες πρακτικές που ακολουθούνται κατά τη γραφή της με σχολιασμό για τη λειτουργικότητά τους. Θα προταθούν λύσεις στη βάση γραφογλωσσολογικών αρχών που διέπουν τη δημιουργία συστημάτων γραφής για γλώσσες/διαλέκτους (κυρίως) προφορικής παράδοσης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα από τους χώρους της διαλεκτικής λογοτεχνίας, της επιμέλειας κειμένων, της διαλεκτικής λεξικογραφίας, της γλωσσολογίας, της φιλολογίας, αλλά και σε κάθε άτομο που ενδιαφέρεται για την κυπριακή.

Σύνδεσμος για τηλε-παρακολούθηση μέσω zoom: https://bit.ly/3JONHAQ

 

 

Καταχωρήστε την εκδήλωση στο ημερολόγιό σας

Apple Google Office 365 Outlook Outlook.com Yahoo