27
Σαβ, Απρ

Ένα τριήμερο μουσικό εργαστήρι φαγκότου για παιδιά και νέους από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής του προσφοράς και με στόχο τη συνεισφορά στην προαγωγή της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας στον τόπο μας, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνει τριήμερο μουσικό εργαστήρι για το πνευστό όργανο φαγκότο από την Παρασκευή 2 ως την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021.

Σκοπός του Εργαστηρίου είναι να προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά και νέους που ασχολούνται με το εν λόγω μουσικό όργανο να διευρύνουν και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε αυτό, αλλά και σε όσους ασχολούνται με τη μουσική, να γνωρίσουν το ενδεχομένως άγνωστο γι’ αυτούς φαγκότο, και να ανοίξουν έτσι τους μουσικούς τους ορίζοντες.

Στο Μουσικό Εργαστήρι θα διδάξουν ο Βασίλης Πριόβολος, Κορυφαίος A’ της Συμφωνικής Ορχήστρας ΕΡΤ και ο Ευάγγελος Χριστοδούλου, καθηγητής και ερμηνευτής φαγκότου. Στην πιανιστική συνοδεία θα τους πλαισιώνει η Όλγα Ταλιάνου.

Το Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της Μουσικής Ακαδημίας «ARTE» στη Λευκωσία και θα περιλαμβάνει μαθήματα και συναυλίες των διδασκόντων καθηγητών και σπουδαστών, αλλά και παράσταση με τη συμμετοχή των μαθητών που θα λάβουν μέρος στο τριήμερο.

Για δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων (10€ ανά εκδήλωση σύμφωνα με το πρόγραμμα εδώ) και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εκδηλώσεων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου στο τηλέφωνο 22-411733 ή αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 


Σύντομα βιογραφικά των κύριων συντελεστών:

Ο Βασίλης Πριόβολος είναι μουσικός/μουσικολόγος και Διδάκτωρ Μουσικής. Από το 2003 είναι Κορυφαίος Α’ σε ορχήστρες της Ελλάδας (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, Ορχήστρα Academica Αθηνών κ.ά.), καθώς και εκτελεστής και διδάσκων μπαρόκ φαγκότου και φλάουτων με ράμφος. Έλαβε δύο φορές υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση και μία φορά υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Έχει διδάξει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Στα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα είναι η έρευνα και παρουσίαση του ρεπερτορίου παλαιάς μουσικής. Έχει συγγραφικό έργο, παραδίδει  σεμινάρια μουσικής εκτέλεσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ από το 2018 είναι σύμβουλος οργάνωσης και σχεδιασμού της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών.

Ο Ευάγγελος Χριστοδούλου αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδικότητα στο Φαγκότο. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων από το Royal Northern College of Music (RNCoM) και ήταν υπότροφος του Ιδρύματος «Νικόλα Οικονόμου», του Ιδρύματος Ωνάση και του RNCoM. Κατά τα έτη 2006-2010 διετέλεσε μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Ελλάδας, της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ (ως Κορυφαίος Β’), της Ορχήστρας Χρωμάτων, της Ορχήστρας «Σολίστες» Πατρών, της Κρατικής Ορχήστρας Κύπρου και της Κρατικής Ορχήστρας Νέων Θεσσαλονίκης. Είναι ιδρυτικό μέλος των ΒΑΡύΑΥΛΟΣ ΙΙΙ, μέλος στη Cyprus Chamber Orchestra ως Κορυφαίος Α’ και στη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών ως Κορυφαίος Β’ με υποχρέωση στο κόντρα φαγκότο, καθώς και ενεργό μέλος του συνόλου ξύλινων πνευστών Quintus. Διδάσκει Φαγκότο στη Μουσική Σχολή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, στην Αγγλική Σχολή Κύπρου, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στα Μουσικά Σχολεία. Συνεργάζεται με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου στη δημιουργία και υλοποίηση θεματικών εκπομπών- συναυλιών γύρω από Έλληνες τραγουδοποιούς και ποιητές.