26
Παρ, Απρ

Διαδικτυακή Ημερίδα «Join Us: Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Αγορά Εργασίας»

 

Την Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 στις 10:00 π.μ., το Γραφείο Διασύνδεσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνει Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο «Join Us: το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Αγορά Εργασίας» και με στόχο την προσέλκυση νέων φορέων για συνεργασία, αλλά και συζήτηση των προκλήσεων και ευκαιριών από τη συνεργασία των πανεπιστημίων με τον επιχειρηματικό κόσμο και την αγορά εργασίας. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά και ο σύνδεσμος θα είναι διαθέσιμος σε κάθε ενδιαφερόμενο που θα πραγματοποιήσει δωρεάν εγγραφή, εδώ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δίνεται βήμα σε φοιτητές, φοιτήτριες και αποφοίτους του ΑΠΚΥ, καθώς και σε εκπροσώπους επιχειρήσεων και οργανισμών να παραθέσουν τις εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στο γίγνεσθαι του μεταβαλλόμενου οικονομικού και εργασιακού περιβάλλοντος.

Στη διαδικτυακή εκδήλωση θα προβληθούν α) η πορεία και το έργο του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΚΥ, όπως προκύπτουν μέσα από τις τοποθέτησης φοιτητών και αποφοίτων ενός εξ αποστάσεως πανεπιστημίου σε οργανισμούς και επιχειρήσεις (για το θέμα αυτό θα μιλήσουν η Έλενα Γρηγορίου, Προϊσταμένη της Μονάδας Υποστήριξης Φοιτητών και Προγραμμάτων Σπουδών και ο Καθηγ. Σωκράτης Κάτσικας, τέως Πρύτανης και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΚΥ), β) η συνεργασία μεταξύ του ΑΠΚΥ και δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών στην Κύπρο, και γ) οι επωφελείς εμπειρίες φοιτητών και αποφοίτων του ΑΠΚΥ, διαφορετικού προφίλ, αλλά και εργοδοτών σε έναν ανοιχτό διάλογο. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου, κ. Χριστόφορος Χριστοδουλίδης.

Το ΑΠΚΥ, δημόσιο πανεπιστήμιο και το μοναδικό στην Κύπρο που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, επιδιώκει στο να συμβάλει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας με την αγορά εργασίας, και στην αφομοίωση της νέας τεχνογνωσίας που αναπτύσσεται στις επιχειρήσεις.    Το Γραφείο Διασύνδεσης αποτελεί το κύριο μέσο επαφής και επικοινωνίας του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας στο επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό περιβάλλον της Κύπρου και στην τοποθέτηση φοιτητών και αποφοίτων για πρακτική μαθητεία σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Το έργο «Γραφεία Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κι από εθνικούς πόρους. Οι χορηγοί επικοινωνίας της διαδικτυακής εκδήλωσης είναι το περιοδικό «INBusiness» και το portal «REPORTER».


Δείτε το πλήρες Πρόγραμμα της διαδικτυακής εκδήλωσης, εδώ: https://tinyurl.com/42a2sxvy

Flyer