28
Πεμ, Μαρ

Covid19: Επικοινωνία, κατ' εξαίρεση | Σειρά podcasts : Λ. Βατικιώτης w Α. Χατζηστεφάνου

Στον κύκλο συζητήσεων με ειδικό τίτλο «COVID-19: μένουμε εν οίκω δημοσιογραφούμε εν δήμω!», ο Λεωνίδας Βατικιώτης, δημοσιογράφος, οικονομολόγος και διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), συζητά με τον δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνουγια τη δημοσιογραφία σε περιόδους έκτακτης ανάγκης.

Ο Άρης Χατζηστεφάνου θα αναφερθεί σε παραδείγματα ψευδών ειδήσεων που διαδόθηκαν από μεγάλα Μέσα ενημέρωσης, τον τρόπο που κάλυψαν την κρίση παραδοσιακά και σύγχρονα Μέσα Ενημέρωσης και θα αξιολογήσει τη στάση που κράτησαν απέναντι στους φορείς της ενημέρωσης κρατικές κι άλλες επίσημες πηγές.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση το Σάββατο 2 Μαΐου 2020 στις 12.00 το μεσημέρι και κάντε τις δικές σας παρεμβάσεις και ερωτήματα, αφού συνδεθείτε στο εργαλείο Blackboard Ultra στο link: https://bit.ly/2yjRhUg  

 

Η σειρά των συζητήσεων, που θα αναρτηθεί σε μορφή video podcasts μέσω των YouTube Channels του ΑΠΚΥ και του περιοδικού «δημοσιογραφία» εντάσσεται στον κύκλο συζητήσεων με επιστήμονες κι επαγγελματίες της επικοινωνίας και δημοσιογραφίας, υπό τον γενικό τίτλο «COVID19: Επικοινωνία, κατ’ εξαίρεση». Οι διαλέξεις οργανώνονται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και το περιοδικό «δημοσιογραφία», στο πλαίσιο των απροσδόκητων δεδομένων που έφερε στη ζωή μας ο νέος κορονοϊός Covid-19.


Βιογραφικά συντελεστών

Λεωνίδας Βατικιώτης

Απόφοιτος του Τμήματος Στατιστικής κι Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και Διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου (2008). Εργάζεται ως δημοσιογράφος – αναλυτής από το 1991 με ειδίκευση σε θέματα οικονομίας και διεθνών θεμάτων. Από το 2017 είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού Δημοσιογραφία, που εκδίδεται από το Advanced Media Institute και τις Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις υπό την αιγίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει επιμεληθεί επιστημονικά και είχε τη δημοσιογραφική έρευνα σε βραβευμένα ντοκιμαντέρ, ενώ έχει μεταφράσει στα ελληνικά οικονομικά βιβλία. Από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία».

Άρης Χατζηστεφάνου

Δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και σκηνοθέτης. Έχει εργαστεί σε διεθνή Μέσα ενημέρωσης όπως το BBC World Service, ο Guardian, το Al Jazeera, καθώς και σε αρκετές εφημερίδες και ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι δημιουργός πέντε βραβευμένων ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους οικονομικού και πολιτικού περιεχομένου και έχει παρουσιάσει τρία σχετικά βιβλία. Έχει εργαστεί ως ανταποκριτής έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων στο Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη, την Γενεύη και το Τόκιο και έχει πραγματοποιήσει δεκάδες αποστολές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας, της Ευρώπης και της Αφρικής.