25
Πεμ, Απρ

Covid19: Επικοινωνία, κατ' εξαίρεση | Σειρά podcasts : Β. Καϊμάκη w Π. Μανδραβέλης

Στον κύκλο συζητήσεων με ειδικό τίτλο «COVID-19: μένουμε εν οίκω δημοσιογραφούμε εν δήμω!», την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 στις 20:00 η Βάλια Καϊμάκη, δημοσιογράφος, και διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, συζητά με τον δημοσιογράφο και πολιτικό σχολιαστή Πάσχο Μανδραβέλη για τις νέες τεχνολογίες στη δημοσιογραφία και για τον πολιτικό σχολιασμό.

Ο Πάσχος Μανδραβέλης θα κάνει μια αναδρομή στην εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στη δημοσιογραφία και θα συζητήσει με την Βάλια Καϊμάκη το επίκαιρο ερώτημα πόσο έτοιμα τεχνολογικά είναι τα ελληνικά Μέσα ενημέρωσης ν’ αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση του κορονοϊού και τα προβλήματα που επιφέρει στα newsroom. Θα παρουσιάσει, επίσης, τον πολιτικό σχολιασμό και τις τεχνικές του και το πώς επηρεάζεται από μεγάλα γεγονότα, τα οποία οδηγούν σε σχεδόν μονοθεματική κάλυψη της επικαιρότητας.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση και κάντε τις δικές σας παρεμβάσεις, αφού συνδεθείτε στο εργαλείο Blackboard Ultra στο link: https://bit.ly/2yjRhUg  

 

Η σειρά των συζητήσεων, που αναρτάται σε μορφή video podcasts μέσω των YouTube Channels του ΑΠΚΥ και του περιοδικού «δημοσιογραφία» εντάσσεται στον κύκλο συζητήσεων με επιστήμονες κι επαγγελματίες της επικοινωνίας και δημοσιογραφίας, υπό τον γενικό τίτλο «COVID19: Επικοινωνία, κατ’ εξαίρεση». Οι διαλέξεις οργανώνονται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και το περιοδικό «δημοσιογραφία», στο πλαίσιο των απροσδόκητων δεδομένων που έφερε στη ζωή μας ο νέος κορονοϊός Covid-19.


Βιογραφικά συντελεστών

Βάλια Καϊμάκη

Διευθύντρια της Ελληνικής έκδοσης της «Le Monde diplomatique» στην «Αυγή» και παλαιότερα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (από το 1998), παθιασμένη με την τεχνολογία και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία, δασκάλα ανυποψίαστων φοιτητών (στο ΜΠΣ "Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία" στο ΑΠΚΥ από το 2013), η Βάλια Καϊμάκη έκανε σπουδές στην επιστημονική δημοσιογραφία στην Γαλλία και ολοκλήρωσε μ’ ένα διδακτορικό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες και περιοδικά, στην τηλεόραση (λίγο), στο ραδιόφωνο (πολύ). Είναι  Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσιογραφίας (EJC) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΟΜΕ. Το τελευταίο της βιβλίο «Το μοιραίο enter», κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική μορφή από τις Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις. 

 

Πάσχος Μανδραβέλης

Ο Πάσχος Μανδραβέλης είναι δημοσιογράφος και πολιτικός σχολιαστής. Γεννήθηκε το 1963 στην Κοζάνη. Σπούδασε Οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο τα Μέσα ενημέρωσης (Media Studies) στη «Νέα Σχολή Κοινωνικών Ερευνών» της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α. Δημοσιογραφεί σε αθηναϊκές πολιτικές εφημερίδες από το 1982. Σήμερα είναι από τους πιο γνωστούς αρθρογράφους της «Καθημερινής», ενώ εμφανίζεται συχνά και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ». Υπήρξε εκδότης της τοπικής εφημερίδας της Κοζάνης, «Νέα Γραμμή», ενώ έχει και πλούσιο συγγραφικό έργο. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του «Τα έξυπνα τα λόγια τα μεγάλα» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το 2020 και παρουσιάστηκε λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του covid-19.