25
Τρι, Ιουν

Covid19: Επικοινωνία, κατ' εξαίρεση | Σειρά podcasts : Λ. Βατικιώτης w Δημήτρης Κατσορίδας

Στον κύκλο συζητήσεων με ειδικό τίτλο «COVID-19: μένουμε εν οίκω δημοσιογραφούμε εν δήμω!», την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 στις 20:00 ο Λεωνίδας Βατικιώτης, δημοσιογράφος, οικονομολόγος και διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), συζητά με τον Δημήτρη Κατσορίδα, Επιστημονικό Συνεργάτη του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) για τα χαρακτηριστικά της τρέχουσας και απρόσμενης οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του covid-19, τις κοινωνικές της επιπτώσεις, αλλά και τις επιπτώσεις στα εργασιακά ζητήματα, καθώς και για τα μέτρα που ελήφθησαν, ώστε να αποτραπεί η εμβάθυνση της κρίσης και να απαλυνθούν οι συνέπειές της.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση και κάντε τις δικές σας παρεμβάσεις, συνδεόμενοι στο εργαλείο Blackboard Ultra στο link: https://bit.ly/2yjRhUg  

 

Η σειρά των συζητήσεων, που θα αναρτηθεί σε μορφή video podcasts μέσω των YouTube Channels του ΑΠΚΥ και του περιοδικού «δημοσιογραφία» εντάσσεται στον κύκλο συζητήσεων με επιστήμονες κι επαγγελματίες της επικοινωνίας και δημοσιογραφίας, υπό τον γενικό τίτλο «COVID19: Επικοινωνία, κατ’ εξαίρεση». Οι διαλέξεις οργανώνονται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και το περιοδικό «δημοσιογραφία», στο πλαίσιο των απροσδόκητων δεδομένων που έφερε στη ζωή μας ο νέος κορονοϊός Covid-19.


Βιογραφικά συντελεστών

Λεωνίδας Βατικιώτης

Απόφοιτος του Τμήματος Στατιστικής κι Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και Διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου (2008). Εργάζεται ως δημοσιογράφος – αναλυτής από το 1991 με ειδίκευση σε θέματα οικονομίας και διεθνών θεμάτων. Από το 2017 είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού Δημοσιογραφία, που εκδίδεται από το Advanced Media Institute και τις Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις υπό την αιγίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει επιμεληθεί επιστημονικά και είχε τη δημοσιογραφική έρευνα σε βραβευμένα ντοκιμαντέρ, ενώ έχει μεταφράσει στα ελληνικά οικονομικά βιβλία. Από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία».

Δημήτρης Κατσορίδας

Απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Μεσολογγίου και διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Επιστημών της Διοίκησης, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η Διδακτορική Διατριβή του, έχει τίτλο: «Η σύνθεση της εργατικής τάξης στην Ελλάδα και το ζήτημα της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης» (2020). Από το 1991 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ). Στο πλαίσιο των ερευνητικών του δραστηριοτήτων έχει δημοσιεύσει έρευνες, μελέτες, βιβλία και άρθρα σε περιοδικά, ιστοσελίδες και συλλογικές εκδόσεις, σχετικά με εργασιακά θέματα, ζητήματα μετανάστευσης, σύνθεσης της εργατικής τάξης, συνδικαλιστικής εκπροσώπησης, εξέλιξης των απεργιών, καθώς και για ζητήματα ανεργίας, παγκοσμιοποίησης, ιστορίας του εργατικού κινήματος και πολιτιστικά θέματα. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια και εκδηλώσεις σε θεματικές που εμπίπτουν στα ως άνω ερευνητικά πεδία. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: Απασχόληση, ανεργία, μετανάστευση, εργατική τάξη, συνδικαλισμός, απεργίες, συμμετοχικοί θεσμοί των εργαζομένων, ιστορία.