25
Τρι, Ιουν

Covid19: Επικοινωνία, κατ' εξαίρεση | Σειρά podcasts : Λ. Βατικιώτης w Χ. Κωνσταντινίδης

Στον κύκλο συζητήσεων με ειδικό τίτλο «COVID-19: μένουμε εν οίκω δημοσιογραφούμε εν δήμω!», την Τρίτη 21 Απριλίου 2020 στις 20:00 ο Λεωνίδας Βατικιώτης, δημοσιογράφος, οικονομολόγος και διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), συζητά με τον Χάρη Κωνσταντινίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη (University of Massachusetts Boston) για τα χαρακτηριστικά της τρέχουσας και απρόσμενης οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του covid-19, τις κοινωνικές της επιπτώσεις και για τα μέτρα που ελήφθησαν, ώστε να αποτραπεί η εμβάθυνση της κρίσης και να απαλυνθούν οι συνέπειές της.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση και κάντε τις δικές σας παρεμβάσεις, συνδεόμενοι στο εργαλείο Blackboard Ultra στο link: https://bit.ly/2yjRhUg  

 

Η σειρά των συζητήσεων, που θα αναρτηθεί σε μορφή video podcasts μέσω των YouTube Channels του ΑΠΚΥ και του περιοδικού «δημοσιογραφία» εντάσσεται στον κύκλο συζητήσεων με επιστήμονες κι επαγγελματίες της επικοινωνίας και δημοσιογραφίας, υπό τον γενικό τίτλο «COVID19: Επικοινωνία, κατ’ εξαίρεση». Οι διαλέξεις οργανώνονται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και το περιοδικό «δημοσιογραφία», στο πλαίσιο των απροσδόκητων δεδομένων που έφερε στη ζωή μας ο νέος κορονοϊός Covid-19.


Βιογραφικά συντελεστών

Λεωνίδας Βατικιώτης

Απόφοιτος του Τμήματος Στατιστικής κι Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και Διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου (2008). Εργάζεται ως δημοσιογράφος – αναλυτής από το 1991 με ειδίκευση σε θέματα οικονομίας και διεθνών θεμάτων. Από το 2017 είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού Δημοσιογραφία, που εκδίδεται από το Advanced Media Institute και τις Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις υπό την αιγίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει επιμεληθεί επιστημονικά και είχε τη δημοσιογραφική έρευνα σε βραβευμένα ντοκιμαντέρ, ενώ έχει μεταφράσει στα ελληνικά οικονομικά βιβλία. Από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία».

Χάρης Κωνσταντινίδης

Αναπληρωτής Καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη (University of Massachusetts Boston), όπου εργάζεται από το 2012. Έχει πτυχίο από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2004) και M.A. (2008) και Ph.D. (2012) στα οικονομικά από το University of Massachusetts Amherst.  Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα είναι στην πολιτική οικονομία (με ιδιαίτερη έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα) και την ιστορία της οικονομικής σκέψης. Η πρόσφατη έρευνά του εστιάζει στη γενίκευση της επισφαλούς εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στη διατροφική επισφάλεια στην Ελλάδα.  Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, στα περιοδικά Review of Radical Political Economics, Feminist Economics, Energy Policy και Review of Social Economy, ενώ έχει επιμεληθεί (σε συνεργασία με την Ανδρ. Βλάχου) την ελληνική έκδοση του βιβλίου του Richard D. Wolff Δημοκρατία στην Εργασία: Μια Θεραπεία ενάντια στον Καπιταλισμό (2018, εκδ. Gutenberg).