Σεμινάρια - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Open University of Cyprus
23
Δευ, Μάι
Applications 2020 2021 Extension EL
 

Προσφυγές Κυπρίων εναντίον της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ

Τελευταίες Εξελίξεις

 

Ομιλητής: Αχιλλέας Δημητριάδης

 

Διαδικτυακό Σεμινάριο Νομικής (CDP Course)

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 (18.00-20.00)


Υποβολή Αίτησης Συμμετοχής μέχρι 19 Μαΐου 2021 (ώρα: 18.00)

Δωρεάν συμμετοχή

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όσους κάνουν εγγραφή

Το Σεμινάριο διοργανώνεται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης". Λόγω του ειδικού ενδιαφέροντος, είναι ανοικτό στο κοινό και προσφέρεται δωρεάν, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. 


 

Πληροφορίες Σεμιναρίου

 

Η υπόθεση Λοϊζίδου εναντίoν της Τουρκίας ξεκαθάρισε τη δικαιοδοσία και την ευθύνη της Τουρκίας για παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέσω της υποτελούς τοπικής διοίκησής της, στα κατεχόμενα. Εκκρεμούν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) 31 τέτοιες υποθέσεις με αποφάσεις για απώλεια χρήσης και περιμένουν εκτέλεση. Με την απόφαση Δημόπουλος εναντίoν Τουρκίας, το ΕΔΑΔ ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας της Τουρκίας (ΕΑΙ) δεν είναι αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά αφήνει το θέμα της αποτελεσματικότητάς της ανοικτό. Αυτό το θέμα πραγματεύεται η υπόθεση Ιωάννου εναντίoν Τουρκίας και εκκρεμούν ακόμη δύο τέτοιες υποθέσεις ενώπιον του ΕΔΑΔ, μία σε σχέση με την Τύμπου και μία σε σχέση με περιουσία στην περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου. Η τελευταία έχει το επιπρόσθετο ενδιαφέρον των ισχυρισμών του ΕΒΚΑΦ ότι, παρόλο τον αποικιακό συμβιβασμό του 1960, το Βαρώσι τους ανήκει. 

Τα πιο πάνω θέματα, υπό το φως των εξελίξεων στο ΕΔΑΔ, θα παρουσιαστούν, αναλυθούν και τύχουν εξέτασης και συζήτησης στη διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου 2021, στις 18.00-20.00.

Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο, πατώντας «Αίτηση Συμμετοχής στο Σεμινάριο» και συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας.

Κατά την είσοδό σας στο σεμινάριο, παρακαλούμε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας, όπως το έχετε συμπληρώσει στο έντυπο συμμετοχής, για να μπορεί να γίνει η ταυτοποίησή σας και να σας αποσταλεί το πιστοποιητικό.