Το Σάββατο 18 Απριλίου 2026 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η δια ζώσης συνάντηση της Επιτροπής Αποφοίτων Εξωτερικού του Ομίλου Αποφοίτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), σε ένα ιδιαίτερα θετικό και δημιουργικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική ανάπτυξή του και στην Ελλάδα. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Καφέ ΙΑΝΟΣ και συγκέντρωσε αποφοίτους διαφορετικών γενεών, ακαδημαϊκών κατευθύνσεων και επαγγελματικών κλάδων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στην πρόσκληση για διάλογο, ανταλλαγή εμπειριών και ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωση του μέλλοντος του Ομίλου Αποφοίτων.
Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες, μέσα από ανοικτές συζητήσεις και διαδραστικές δραστηριότητες, μοιράστηκαν προσωπικές και επαγγελματικές διαδρομές, ανέδειξαν τη διαχρονική αξία της σχέσης τους με το ΑΠΚΥ και κατέθεσαν ιδέες και εισηγήσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των δράσεων αποφοίτων.
Η δράση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για τη δημιουργία μιας ζωντανής, διεθνούς και ενεργά συμμετέχουσας κοινότητας αποφοίτων, που βασίζεται στη συνέχεια, τη συνεργασία και την αμοιβαία αξία. Η διεθνής διάσταση της προσπάθειας αποτυπώνεται ήδη στο πλαίσιο του OpenEU, στο οποίο δύο μέλη του Ομίλου Αποφοίτων του ΑΠΚΥ συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του.
Το ΑΠΚΥ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην Επιτροπή Αποφοίτων Εξωτερικού του Ομίλου Αποφοίτων, για τη συμβολή και τον επαγγελματισμό της και ιδιαίτερα στα μέλη της για τον αυθεντικό ενθουσιασμό και τη δέσμευσή τους. Ευχαριστίες απευθύνονται επίσης στο καφέ ΙΑΝΟΣ για τη ζεστή φιλοξενία, την άψογη συνεργασία και την τεχνική υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου συνεχίζει να επενδύει σε πρωτοβουλίες που καλλιεργούν τη δια βίου σχέση με τους αποφοίτους του, ενισχύοντας την αίσθηση του «ανήκειν» και δημιουργώντας γέφυρες γνώσης, εμπειρίας και συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο.



