08
Τετ, Μάι

Το έργο HerpTrust για την ερπετοπανίδα άρχισε την υλοποίησή του. 1η Τοπική Συνάντηση στο ΑΠΚΥ 24.01.2024

Το Erasmus+ ερευνητικό έργο HerpTrust: «Improving biodiversity’s resilience to climate-and human-induced threats through nursing positive Human-Herpetofauna Interactions», που συντονίζει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων, άρχισε την υλοποίησή του. Στις 10/01/2024 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων, του ΑΠΚΥ από την Κύπρο και από τη Μάλτα της ΜΚΟ Friends of the Earth Malta  και Ecostack Innovations Limited.
 
Η πρώτη τοπική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 (16.00 – 18.00 μ.μ.), στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου (Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 48, 2235 Λατσιά). Στην ανοικτή στο κοινό εκδήλωση θα παρουσιαστεί το έργο και οι στόχοι του, ενώ οι συμμετέχοντες θα προτείνουν υλικό το οποίο θα ήθελαν να δημιουργηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου.
 
Το HerpTrust αποσκοπεί στο να ενισχύσει τις δράσεις διατήρησης και προστασίας των πιο απειλούμενων ειδών της ερπετοπανίδας, σε Μάλτα και Κύπρο, μέσω κατάλληλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Το έργο θα επιτρέψει, μεταξύ άλλων, σε παρόχους επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων να σχεδιάσουν επιμορφωτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την προστασία της ερπετοπανίδας, βελτιώνοντας τις στάσεις και συμπεριφορές των πολιτών και συμβάλλοντας στην αύξηση της ανθεκτικότητας της βιοποικιλότητας στο κλίμα και στις ανθρωπογενείς απειλές.

 

HerpTrust