08
Τετ, Μάι

Κέντρο Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΜΑ): Διαδικτυακό πρόγραμμα: «Ψηφιακή Εξοικείωση Εκπαιδευτών σε θέματα Εξ Αποστάσεως Μάθησης»

Η πανδημία της νόσου Covid-19 οδήγησε στην ενσωμάτγωση της εξ αποστάσεως διαδικτυακής μάθησης σε όλες τις μορφές εκπαίδευσης και κατάρτισης. Η εκπαιδευτική κοινότητα σε πολλές περιπτώσεις δεν ήταν θετική ή/και κατάλληλα προετοιμασμένη για αυτό τον μετασχηματισμό υπό συνθήκες εκτάκτου ανάγκης. Στην επόμενη περίοδο ομαλοποίησης της συνθήκης αυτής της εξ αποστάσεως μάθησης, αλλά και της εξ αποστάσεως εργασίας, είναι απαραίτητη η κατάρτιση των εμπλεκομένων στην εκπαίδευση ενηλίκων στις τεχνικές και στη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης «Ψηφιακή Εξοικείωση Εκπαιδευτών σε θέματα Εξ Αποστάσεως Μάθησης» που προσφέρει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΜΑ), το οποίο επιχορηγείται από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), προσανατολίζεται στην ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων που χρειάζονται οι σύγχρονοι εκπαιδευτές ενηλίκων και οι σχεδιαστές διαδικτυακών μαθημάτων ώστε να είναι σε θέση να αναπτύξουν εξ αποστάσεως διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Εκπαιδευτής είναι ο Δρ Παύλος Χατζόπουλος, Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στα Μεταπτυχιακά προγράμματα «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και «Adult Education for Social Change» στο ΑΠΚΥ.

Το Πρόγραμμα προσφέρεται διαδικτυακά στις 14, 15 και 20 Νοεμβρίου 2023 (08:30-14:30, 15 συνολικά ώρες κατάρτισης) και εστιάζει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτές ενηλίκων και σχεδιαστές σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων (π.χ., στη χρήση ψηφιακών εργαλείων, στην προσαρμογή κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, στον σχεδιασμό διαδικτυακών μαθημάτων, κ.ά.). Στοχεύει στην υποστήριξή τους ώστε η δραστηριοποίησή τους στην εκπαίδευση ενηλίκων να καταστεί αποδοτική και αποτελεσματική αλλά και προσαρμοσμένη στις εκπαιδευτικές ανάγκες των συμμετεχόντων. Το Πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε:

  • Διοικητικά στελέχη / Στελέχη Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού που ασχολούνται με την εκπαίδευση εργαζομένων.
  • Στελέχη εκπαιδευτικών οργανισμών που ασχολούνται με εκπαιδευτικό σχεδιασμό και προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων.
  • Εσωτερικούς εκπαιδευτές οργανισμών που ακολουθούν το μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασίας.
  • Σχεδιαστές προγραμμάτων και εκπαιδευτές για προγράμματα διά βίου μάθησης.

Καταληκτική ημερομηνία για εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η 6η Νοεμβρίου 2023. Σύνδεσμος εγγραφής:  https://forms.office.com/e/RSmFk2kukS.

Κόστος συμμετοχής: €115 (αρχικό κόστος ανά συμμετοχή: €370, επιχορήγηση ΑνΑΔ: €255).


Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στα Προγράμματα Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης που προσφέρει το ΚΕΔΜΑ μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του ή να επικοινωνήσετε στην  ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο (+357)22411698.