08
Τετ, Μάι

Επίσκεψη Ισραηλινού Πρέσβη στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

O Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, κ. Oren Anolik, επισκέφτηκε την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρύτανη, Καθηγητή Πέτρο Πασιαρδή. Τον Πρέσβη συνόδευε η κυρία Μαρία Χατζηγεωργίου, Υπεύθυνη του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Πρεσβείας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Καθηγητής Πασιαρδής ενημέρωσε τον Πρέσβη για τους στρατηγικούς στόχους του Πανεπιστημίου για την περίοδο 2021-2024 και για τα προγράμματα σπουδών και διά βίου μάθησης που προσφέρει το ΑΠΚΥ εξ αποστάσεως. Ο Πρύτανης τόνισε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει το Πανεπιστήμιο στη διεθνοποίηση και στην προσέλκυση ξένων φοιτητών σε επιστημονικά πεδία αιχμής, όπως η κυβερνοασφάλεια, η τεχνητή νοημοσύνη και η εκπαιδευτική ηγεσία και πολιτική.

Ο Πρέσβης του Ισραήλ και ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ συζήτησαν, επίσης, υφιστάμενες συνεργασίες του ΑΠΚΥ με Πανεπιστήμια στο Ισραήλ και οι ανταλλαγές φοιτητών, διακεκριμένων ακαδημαϊκών και μελών του διοικητικού προσωπικού των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων, οι οποίες υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Συζητήθηκαν, ακόμη, ευρύτερα θέματα ανώτατης εκπαίδευσης και προοπτικές ενδυνάμωσης της συνεργασίας ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων του Ισραήλ με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ιδιαίτερα σε θέματα έρευνας, καινοτομίας και επιστημονικών εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος, με αμοιβαία οφέλη.

 

 

OUCRector IsraeliAmbassador 4