Sidebar

19
Παρ, Απρ

Συμμετοχή φοιτητών/αποφοίτων του Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» στην ανασκαφή του ΑΠΚΥ στην Αρχαία Μεσσήνη 2023

messini2022 logo

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) και συγκεκριμένα το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» (ΕΛΠΟΛ) θα πραγματοποιήσει ανασκαφή στην αρχαία Μεσσήνη.

Φοιτητές/τριες που έχουν ολοκληρώσει το 3ο έτος σπουδών τους ή είναι απόφοιτοι του Προγράμματος και επιθυμούν να λάβουν μέρος στην ανασκαφή, η οποία θα αφορά τη βυζαντινή εκκλησία στο ιερό τέμενος του Ασκληπιού,μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στέλνοντας μήνυμα συνοδευόμενο από το βιογραφικό τους σημείωμα στον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γιώργο Δεληγιαννάκη (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023.

Η ανασκαφική περίοδος διαρκεί από τις 16 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2023. Eλάχιστος χρόνος συμμετοχής είναι οι δύο (2) εβδομάδες. Μέχρι 2 (δύο) φοιτητές ή απόφοιτοι του ΕΛΠΟΛ μπορούν να συμμετέχουν στην ανασκαφή. Σε περίπτωση μη κάλυψης των παραπάνω θέσεων θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής φοιτητών/αποφοίτων από άλλα πανεπιστήμια της Κύπρου. Το κόστος διαμονής και ημιδιατροφής θα καλυφθεί. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή σε ανασκαφή συνεπάγεται καθημερινή, πολύωρη παραμονή σε εξωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας και απογευματινή εργασία στην αποθήκη.

Η ανασκαφή του ΑΠΚΥ διεξάγεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, την εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

 

Messini2022