Sidebar

19
Παρ, Απρ

Call for Papers για το διεθνές συνέδριο #AMIRetreat2023: «Ψηφιακές πλατφόρμες & δημοκρατία: Δημοσιογραφία &πολιτική επικοινωνία σε έναν κόσμο πολυκρίσης»

Το Advanced Media Institute, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το Πρόγραμμα Σπουδών «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών της Ντόχα, το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου συνδιοργανώνουν το Διεθνές Συνέδριο #AMIRetreat2023 με κεντρικό τίτλο: «Ψηφιακές πλατφόρμες και δημοκρατία: Δημοσιογραφία και πολιτική επικοινωνία σε έναν κόσμο πολυκρίσης».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 3-5 Νοεμβρίου 2023 στην Αθήνα.

To #AMIRetreat2023 απευθύνεται σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας από τους τομείς των μηντιακών σπουδών, της δημοσιογραφίας, των πολιτικών επιστημών και του δικαίου για να συζητήσουν και να προωθήσουν ιδέες σχετικά με το πώς εξελίσσεται ο δημόσιος λόγος και η δημοσιογραφία στην ψηφιακή κοινωνία, τους δημιουργικούς δρόμους που ανακαλύπτουν, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά τους. Επιδιώκει επίσης να χτίσει γέφυρες μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και του επαγγέλματος και μεταξύ των φορέων των Μέσων ενημέρωσης και των εμπειρογνωμόνων για τη ρύθμισή τους.

Η Επιστημονική Επιτροπή του διεθνούς συνεδρίου καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να συμμετάσχει με παρουσίαση να υποβάλει την εισήγησή του μέχρι τις 30 Απριλίου 2023, σύμφωνα με το Call for Papers (CFP), εδώ.

Τα θέματα του συνεδρίου αφορούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, σαν αντανάκλαση του ρόλου των Μέσων ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας στον 21ο αιώνα. Το #AMIRetreat2023 καλεί σε θεωρητικές, μεθοδολογικές και εμπειρικές συμμετοχές που να εξετάζουν τα θέματα που αναφέρονται παρακάτω, σε μια προσπάθεια να προκληθούν ουσιαστικές συζητήσεις και να διερευνηθούν πολλαπλές προοπτικές σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημοκρατία σήμερα. Απώτερος στόχος είναι οι συζητήσεις να αποτελέσουν ένα εφαλτήριο τόσο για τους ακαδημαϊκούς, όσο και για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους και ανθρώπους της επικοινωνίας, ώστε να προβληματιστούν σχετικά με τους ιδανικούς τύπους δημοσιογραφικής πρακτικής και δημόσιου λόγου στο σημερινό περιβάλλον των ψηφιακών Μέσων ενημέρωσης.

Οι κύριες θεματικές του Call for Papers είναι οι εξής:

  • Η βασική δυναμική στο τοπίο των ψηφιακών Μέσων ενημέρωσης
  • Οι δημιουργοί περιεχομένου και η οικονομία των δημιουργών
  • Πλαισιώνοντας την ψηφιακή δημοσιογραφία και τη δημοκρατία
  • Μοντέλα ψηφιακής δημοσιογραφίας στην πράξη
  • Πολιτική επικοινωνία στην εποχή των ψηφιακών Μέσων
  • Προκλήσεις του διαδικτυακού πολιτικού λόγου
  • Φανταζόμενοι έναν καλύτερο κόσμο Μέσα στους ψηφιακούς χώρους

 

 AMIRetreat2023 banner 1080 1080