Sidebar

20
Σαβ, Απρ

XV Τελετή Αποφοίτησης ακαδημαϊκού έτους 2021-2022

524 απόφοιτοι από τέσσερα (4) πτυχιακά και είκοσι επτά (27) μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των τριών Σχολών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και έλαβαν τους τίτλους σπουδών τους στη 15η (ΧV) Τελετή Αποφοίτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 24 Οκτωβρίου 2022. Στην Τελετή έλαβαν τον ανώτατο ακαδημαϊκό τίτλο και τρεις (3) νέοι διδάκτορες.

Η 15η Τελετή Αποφοίτησης συμπίπτει χρονικά με τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και πέρα από ξεχωριστή ημέρα για τις νέες και τους νέους απόφοιτους του Πανεπιστημίου ήταν και σημαντικό ορόσημο για το ίδιο το ΑΠΚΥ.

Την Τελετή χαιρέτησε εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, κύριος Πρόδρομος Προδρόμου. Ο Υπουργός συνεχάρη το ΑΠΚΥ για τα 20 χρόνια λειτουργίας του και εξήρε το πολυδιάστατο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και πολιτιστικό έργο που επιτελεί. Πρόκειται για δημόσιο Πανεπιστήμιο, ανέφερε, το οποίο ιδρύθηκε από την Πολιτεία το 2002 για να προσφέρει σε όλους τους Κύπριους πολίτες, και όχι μόνο, την πολύτιμη ευκαιρία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και των σπουδών από τον δικό τους χώρο, στον δικό τους χρόνο. Απευθυνόμενους στους αποφοίτους του ΑΠΚΥ, ο κ. Προδρόμου εξήρε τις θυσίες και τους κόπους τους για να αποκτήσουν ένα πτυχίο και τους κάλεσε να αξιοποιήσουν πλήρως τις γνώσεις και τις δεξιότητες που ανέπτυξαν μέσα από τις σπουδές τους στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΑΠΚΥ, κύριος Γιώργος Παπάς, αναφέρθηκε στην καταξίωση του Πανεπιστημίου στον ελληνόφωνο χώρο και διεθνώς τα 20 χρόνια της λειτουργίας του, παρά τον μικρό αριθμό των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και των περιορισμένων προϋπολογισμών του. Τόνισε ότι το ΑΠΚΥ απευθύνεται σε όλες τις ηλιακές ομάδες, προάγει τη διά βίου μάθηση, και ανταποκρίνεται με τρόπο πιο άμεσο στις ανάγκες και προκλήσεις της οικονομίας. Συνεχάρη θερμά τους φετινούς απόφοιτους, οι οποίοι όπως σημείωσε αποτελούν «το αποτύπωμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου στην κυπριακή, αλλά και την ελλαδική και παγκόσμια κοινωνία» και τους προέτρεψε να συνεχίζουν να βάζουν υψηλούς στόχους.

Ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ, Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής, αναφέρθηκε στα εικοσάχρονα του Πανεπιστημίου, το οποίο παραμένει ακόμη πολύ νέο, με ιδιαίτερα ευοίωνο μέλλον. Σημείωσε ότι η πανδημία της νόσου covid-19 ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και την πρωτοπορία του ΑΠΚΥ σ’ αυτό το πεδίο της ανώτατης εκπαίδευσης. «Εδώ και 20 χρόνια», σημείωσε, «το ΑΠΚΥ έχει καταξιωθεί στον ελληνόφωνο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης κι όμως, λόγω των σημαντικών επενδύσεων στην τεχνολογική αναβάθμισή του και στην αδιάλειπτη ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και εργαλείων τηλεκπαίδευσης στις διδακτικές και μαθησιακές διαδικασίες, το ΑΠΚΥ εξακολουθεί να αποτελεί μια επαναστατική και καινοτόμο προσέγγιση στα εκπαιδευτικά δρώμενα». Μέσα από σύγχρονα προγράμματα σπουδών, σε κλάδους αιχμής, στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, το ΑΠΚΥ προσκαλεί και προσελκύει φοιτητές και φοιτήτριες από όλον τον κόσμο. Απευθυνόμενος στην Πολιτεία τόνισε την ανάγκη στήριξης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου ακόμη πιο έμπρακτα με οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για την ενίσχυση της λειτουργίας, αλλά κυρίως για την ανάπτυξή του. Απευθυνόμενος στους απόφοιτους της χρονιάς 2021-2022 σημείωσε ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα περήφανοι για την επιτυχία τους διότι «είχαν την τόλμη, την επιμονή, την αυτοπεποίθηση και την ανάγκη να κυνηγήσουν τα όνειρά τους». Τους ευχήθηκε «αιέν αριστεύειν σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους» και ότι το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα είναι πάντα δίπλα τους και θα ανυπομονεί να μαθαίνει τα νέα και τις μελλοντικές τους επιτυχίες.

Την ακαδημαϊκή αριστεία των αποφοίτων του ΑΠΚΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και του έργου του ευρύτερα, επισφράγισαν με χρηματικά βραβεία αριστείας ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου, η Altius Insurance, η Baker Tilly, η Delfi Partners Company, η Ελληνική Τράπεζα, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης ΚΕΣΕΑ, ο Κυπριακός Όμιλος Εκπαιδευτικής Διοίκησης, το Νοσοκομείο Τίμιος Σταυρός, η Petrolina Holdings, η Τράπεζα Κύπρου, η Τσιμεντοποιία Βασιλικού και η YouDream IT & Business Consulting (σε αλφαβητική σειρά).

Στη XV Τελετή Αποφοίτησης χαιρετισμούς απηύθυναν και οι πρωτεύσαντες απόφοιτοι Δημήτριος Καρλιγκιώτης του Προπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό», Κυριακή Ιωαννίδου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Θεατρικές Σπουδές» και Χρυστάλλα Λέστα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Επιστήμες της Αγωγής» που πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου, αντίστοιχα. Στο πλαίσιο της Τελετής έγινε Απονομή Βραβείων και Τιμητικών Διπλωμάτων στους πρωτεύσαντες απόφοιτους όλων των Προγραμμάτων Σπουδών της ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022.

Απονεμήθηκαν, ακόμη, από τη Σύγκλητο του ΑΠΚΥ τα Βραβεία Εξαίρετης Διδασκαλίας στα εξής Μέλη του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου: | Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών | Χειμερινό Εξάμηνο: Δρ. Ιωάννης Τζιβάρας, Εαρινό Εξάμηνο: Δρ. Κωνσταντίνος Δουκάκης | Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών | Χειμερινό Εξάμηνο: Δρ. Κωνσταντίνος Λιμνιώτης, Εαρινό Εξάμηνο: Δρ. Χαράλαμπος Μπαλής | Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης | Χειμερινό Εξάμηνο: Δρ. Ιωάννης Τζιβάρας, Εαρινό Εξάμηνο: Δρ. Φωτεινή Οικονόμου.


XVGraduationCeremony 5

 XVGraduationCeremony 3

 

XVGraduationCeremony 1

 

XVGraduationCeremony 2