26
Παρ, Απρ

Συμμετοχή φοιτητών/αποφοίτων του ΕΛΠΟΛ στην ανασκαφή του ΑΠΚΥ στην αρχαία Μεσσήνη 2022

messini2022 logo

Το Προπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις συμμετοχής για την ανασκαφή της βυζαντινής εκκλησίας στο ιερό τέμενος του Ασκληπιού της αρχαίας Μεσσήνης.

Η πρόσκληση αφορά φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν ολοκληρώσει το 3ο έτος σπουδών τους ή είναι απόφοιτοι του Προγράμματος, οι οποίοι/ες μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στέλνοντας ένα απλό μήνυμα συνοδευόμενο από βιογραφικό στην ηλ. διεύθυνση του Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γιώργου Δεληγιαννάκη (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022.

Η ανασκαφική περίοδος διαρκεί από τις 5 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Ως ελάχιστος χρόνος συμμετοχής είναι οι δύο (2) εβδομάδες. Μέχρι 2 (δύο) φοιτητές του ΕΛΠΟΛ μπορούν να συμμετέχουν στην ανασκαφή. Σε περίπτωση μη κάλυψης των παραπάνω θέσεων θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής φοιτητών από άλλα πανεπιστήμια της Κύπρου.

Το κόστος διαμονής και ημιδιατροφής θα καλυφθούν. Σημειώστε ότι η συμμετοχή σε ανασκαφή συνεπάγεται καθημερινή, πολύωρη παραμονή σε εξωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας και απογευματινή εργασία στην αποθήκη.

Η ανασκαφή του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κύπρου διεξάγεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, την εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Χορηγοί της ανασκαφής: Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη & Dumbarton Oaks

 

Messini2022